Tartışma:Razgrad

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bulgaristan (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bulgaristan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bulgaristan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Hangi avcılar?[kaynağı değiştir]

Avcılar tıklayınca birçok avcılar oldukları sayfa var - Razgrad'ın Avcılar hangi avcılar? Mithridates 15:35, 14 Aralık 2007 (UTC)

  • Bu Avcılar bizim Avcılar. Yani İstanbul'un Avcılar ilçesi. Gerekli düzeltmeyi yaptım. Dikkat çektiğin için teşekkürler... --maderibeyzamsj 15:44, 14 Aralık 2007 (UTC)
  • Razgrad ildeki bilgi "Hezar Grad" buraya cektim, simdi benden kaynak soruluyo. Ayiptir ya. a.nailov (mesaj) 15:48, 17 Mart 2015 (UTC)
  • Birileri adeta sayfa gelismesin diye herseyi geri cekiyo, kuklalar bile oldugundan supheliyim, a.nailov (mesaj) 18:35, 17 Mart 2015 (UTC)

â kim kullanmayin diyor? neden diyor? var olan seyin engellenmesi tabiyata karsidir. Zâde ile zade farklidir, wikipediada akli selimlerce yazilan maddelerde bolca â sapkali â kullaniliyor. Demoralizasyon kampanyasi yurutulup randimanimin dusmesi umuluyo ama klikler ise yaramicak. Ikazimdir tekrar edilmesin a.nailov (mesaj) 11:47, 20 Mart 2015 (UTC)

İstediğiniz sözlüğe bakın, kelimenin yazımı belli; ısrarınız anlamsız. Bunu size farklı kullanıcılar belirtmiş ama ısrarla aynı değişikliği yapıyorsunuz ve açıklama yapın diyorsunuz.--Sayginerv-posta 10:16, 1 Ağustos 2015 (UTC)
Verdigim misalleri neden görmezden geliyosun, o maddeleri ben mi yazdim, o zaman onlari da ilmi yazimi kullanmadiklari icin israrci diye suclayin. Sapkali harfler yasak degil ve bal gibi kullanimda verdigim misallerde. Ansiklopedi yazanlar zaten dile hâkimdir neden ikide bi sözlüge baksinlar bu nasil mantik? Yoksa siz bana yabanci oldugumu türkceyi yabanci dil olarak yeni ögrendigimi mi ima ediyosunuz. Israr daha dogru ve ilmi bi ansiklopedide isrardir bilesiniz. Bütün bu ilmi yani akademik yazilari yazanlar sözlüge bakmayi mi unutmus? Ben diyaloga acik ve idrakci olmiya calisirken siz ise tam aksi istikamette bravo(!) Anton.aldemir (mesaj) 11:21, 1 Ağustos 2015 (UTC)
  1. Kimse şapka yasak demiyor. Size söylenen: "Tarih" kelimesi şapkasız yazılır.
  2. Bir kelimenin nasıl yazılacağı, sözlükler ve yazım kılavuzlarından öğrenilir. İstediğiniz bir Türkçe sözlük ya da yazım kılavuzuna bakabilirsiniz. 'Bak şurada böyle yazıyor' doğruluk göstermez. Örneğin, herkes "milli" şeklinde yazar ancak Vikipedi doğrusu olan "millî" şeklini kullanır.
  3. Kimsenin size yabancı olduğunuz imasında bulunduğu yok. Zaten durumun yabancı olmakla, Türkçeyi sonradan öğrenmekle bir ilgisi de yok.--Sayginerv-posta 13:24, 1 Ağustos 2015 (UTC)
Sapka varsa, ilmilik iddiasiyla yola cikmis her mecrada kullanilmalidir. Tarih kelimesinin konusurken mal kelimesindeki a sesinden cok daha farkli sekilde â ile söylendigini ve ilmi yazimin sapka ile târih olarak yazildigini, digerlerinin anti-sapka tercihinin eseri oldugunu, türkcenin de yazildigi gibi okunan dillerden biri oldugunu hatirlatarak karari okuyuculara birakicam. Dolayisiyla 'Bak şurada böyle yazıyor' doğruluk göstermistir. Wp'nin ibret verecek derecede gelismis olmasini ben de isterim, bilmiyenlere millî'nin dogru usul oldugunu göstersin, ancak durum henüz bu asamiya gelmedi. Samiha Ayverdi'nin isminde â yok, halbuki ismi icin kitabinda 'Bak şurada böyle yazıyor' vaziyeti var: demek ki birisinden birisi gramatik cihette incelenip birinin elenmesi gerekiyo, acaba hangisi? Zade mi zâde mi wp'de aslolan peki tek referansi kendi olan TDK aksini demis burda. Zor bi vaziyet acikcasi size kolay gelsin zira bütün wp'den sapkalari ayiklamak zaman alicaktir. Anton.aldemir (mesaj) 14:39, 1 Ağustos 2015 (UTC)
Dil yaşadıkça değişebilir. Şapka takıntısı nereden kaynaklanıyor anlamış değilim. Günümüzde kimse şapka kullanmıyor. Türk Dil Kurumu bile kullanmıyorken birilerinin çıkıp akıl vermeye kalkması abes bir durum. Şapkalar zamanla ayıklanır, yeni maddelerde harflere zaten koyulmamakta. Yeter ki birileri harflere şapka koyarak işi uzatmaya kalkmasın. wikipedia' da 10 satırdan fazla cümle kurarak değişiklik yapabilecek insanlara ihtiyaç var. --Muratero 18:46, 1 Ağustos 2015 (UTC)