Tartışma:Psikedelik müzik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Psychedelic müzik sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Müzik (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Müzik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Müzik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Farmakoloji (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Farmakoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Farmakoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Psikoloji (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Psikoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Psikoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyoloji (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

To whom it may concern

yukaridaki yazidan Erkin Koray 'in musical anlamda da hic hak etmedigi bir paye uzerine yapitigi gibi sanki Turkiye'de uyusturucu kulturunun taninmasina ve yayilmasina on ayak olmustur gibi bir anlam da sanki cikiyor gibi.

boyle mesnetsiz ve DEGERSIZ ancak genclerin yanlis algılamalarina musait seyler yazarken biraz dikkatli olun lutfen

saygılarımla

Psychedelic müzik ve Erkin Koray[kaynağı değiştir]

Psychedelic müzik dünya üzerinde ilk örneklerini verdiğinden beri yapısı gereği algı değişikliği yapan maddeler/durumlar ile beraber anılmıştır. Erkin Koray ise tüm dünyada "psychedelic rock" janrı içerisinde kabul edilmektedir ki Koray'ın 1960'lı yıllardaki müziğine bakıldığında bunun doğru bir tespit olduğu anlaşılmaktadır.

Ek olarak Erkin Koray ile birlikte, Barış Manço, Selda Bağcan, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi isimler Avrupa ve Amerika da Turkish Psychedelic Music adında toplama albümleri ilgi gören sanatçılardır.

Psychedelic müzik türünün Türkiye'de günümüzdeki örnekleri olan Baba Zula, Fairuz Derinbulut ve Dinar Bandosu gibi gruplar da Psychedelic müzik başlığına eklenmesi gereken isimlerdir.

There doesn't seem to be an article about 3 Hürel in any language version of Wikipedia. Maybe there should be one in the Turkish version? Mrund 20:51, 23 Temmuz 2009 (UTC)

Psychedelic rock[kaynağı değiştir]

Burada yalnızca sanki aynı şeymiş gibi, psychedelic rock'ı anlatmış. Ancak; psychedelic müziğin: Psychedelic rock, psych folk, neo-psychedelia, psychedelic soul, psychedelic rap vs.. gibi birçok türü vardır. Bu maddenin buna göre düzenlenmesini talep ediyorum. Bu arada evet psychedelic müzik, gerçektende uyuşturucu kullanımını gerektirir. --CyberDiablo 20:00, 25 Ocak 2010 (UTC)