Tartışma:Pekin ördeği (yemek)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mutfak (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde adı-Pekin ördeği?[kaynağı değiştir]

Selamlar. Öncelikle madde için elinize sağlık. Yalnız "Pekin ördeği" sayfasında ördek anlatılmalı diye düşünüyorum. Bu maddeye ise "Pekin usulü ördek" tarzı bir adlandırma yapılabilir kanaatindeyim. Parantezli kullanım da tercih edilebilir tabi ama ana sayfa ne zaman dolacağı bilinemeyeceğinden bunun fonksiyonel olmadığı kanaatindeyim. Hayvan olan "Pekin ördeği" maddesi hali hazırda var olsaydı oradan diğer anlam şeklinde bağlantı verilerek sorun çözülürdü ancak "Pekin ördeği (yemek)" yapıp da pekin ördeği sayfası boş bırakılırsa ulaşım zorlaşacaktır ve efektif olmayacaktır diye düşünüyorum. Sonuç olarak madde adının "Pekin usulü ördek" yapılmasını "Pekin ördeği" sayfasının ise hayvan sayfası açılıncaya kadar boş bırakılması gerektiği kanaatindeyim. Saygılarımla--Merube 89msj 00:02, 16 Kasım 2010 (UTC)

Pekin ördeği[kaynağı değiştir]

Selam Merude 89. Teklifiniz için teşekkür ederim. Gerçekten de tabiri caizse paldır küldür yazdığım bir madde olduğu için pek özenli olamadı. "Canlı" olan Pekin ördeğinin başka bir maddede anlatılması, mevcut maddenin adının Pekin ördeği (yemek) olarak değiştirilmesinin daha mantıklı olacaktır. Pekin ördeği maddesi de dolduruluncaya kadar boş kalır. İyi geceler. .--Kullanıcı:Mirada 23:40, 16 Kasım 2010 (UTC)