Tartışma:PHP

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İnternet (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İnternet maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İnternet kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yazılım (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yazılım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yazılım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

PHPnin 5. sürümünü tam olarak inceleyemedim. Resim olarak yayınlanmadı ama iyi yenilikler olduğunu duydum. Zaten bu da diğer sürümler hakkında ayrıntılı bir makale sayılmaz. Bilgisi olanlar bir şeyler yazabilirse daha iyi olacaktır. Bir de eksiklikler, hatalar varsa kusura bakmayın, yazılımın geçmişi ile çok fazla ilgilenemedim. --Ercan Ether Inan 22:09, 9 Apr 2004 (UTC)

PHP 5 sürümünü ben kurdum kurulum gayet basit hatta IIS ayarlamalarını otomatik kendisi yapıyor bu açıdan gayet rahat fakat bazı değişkenleri kullanırken sorun yaşadım nedeni ise konfigürasyon dosyalarındaki aktive edilmemiş ayarlardan kaynaklanıyor sizde bu tür bi sorun yaşarsanız aklınızda bulunsun.

Php5 ile ilgili bir kitap aldım ve inceledim çok güzel yenilikler var. Nesne tabanlı programlamaya yöneliyor artık. Javaya benziyor. En güzel yeniliklerden biriside karar -kontrol mekanizması eklenmiş. 85.105.8.192 20:37, 10 Ocak 2006 (UTC) Sinan POSTACI - admin@herbisey.net 85.105.8.192 20:37, 10 Ocak 2006 (UTC)

PHP Artık Personal Home Page değil, PHP: Hypertext Preprocessor olarak anılmaktadır. Bizim de değiştirmemiz gerekmez mi? Eski adında bahsedilmeli mi; eskiden şöyleydi gibi? Biri düzenlesin. Düzeltildi →Scientia← 19:10, 12 Aralık 2009 (UTC)

PHP Anlatımı[kaynağı değiştir]

Birkaç ay önce burada PHP anlatma projesine başlamıştım, hala devam ediyorum, PHP bildiğim için şu anda buraya PHP hakkında detaylı bilgiler yazıyorum. İmla ve diğer hatalarımı görüp düzeltenlere sonsuz teşekkürleri sunarım. Tahmini 1 ay içerisinde PHP başlığı da yeterince faydalı hale gelebilecek, kanısındayım. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler... Not: Ben de insanım, bir de malum viki dilinde yazarken karışıyor. Eğer PHP parser hatamı görürseniz lütfen anında düzeltin ve bana bildirin. Bu benim için çok önemli. PHP, ASP, HTML, JS gibi diller bir boşluk ile bile çok çok büyük hatalar verebiliyor. Saygılarım ile; →Scientia← 20:39, 11 Aralık 2009 (UTC)

Tekno Taslak[kaynağı değiştir]

Şu anda maddenin çok başarılı olmadığının farkındayım fakat geçmişe bakar iseniz her gün ne kadar uğraştığımı görebilirsiniz. Hala geliştiriyorum. Eğer gerekliyse tekno-taslak şablonunu kaldıralım. Pek taslak gibi gözükmüyor madde açıkcası. Ama henüz değil diyor iseniz biraz daha gelişmesi beklenebilir. Lütfen fikir belirtiniz, teşekkürler, iyi çalışmalar →Scientia← 19:39, 16 Aralık 2009 (UTC)

Dış Bağlantılar![kaynağı değiştir]

Arkadaşlar,

Şu dış bağlantılar konusunda ne yapabiliriz? Dış bağlantıların değiştirilmesini engelleyebilir miyiz?
Sadece www.php.net ve www.php.org.tr link'leri hariç hiç bir dış bağlantının bulunmasını doğru bulmuyorum.
Tutturmuş phpservisi.com sürekli ekliyor linkini. Arkadaşım sitene reklam alıyorsun, bu da ticari kaygıların var demektir. 

Wikipedia üzerinden bu ticari kaygılarını gidermenede göz yummayacağım. Eğer reklam yapmak istiyorsan git Google'a reklam ver. Böyle Wikipedia gibi milyonlarca insanın uğraşı ve yoğun emeği ile oluşan bir siteden kendi sitene link verdirerek arama motorlarında üst sıraya çıkma düşüncen hiç etik değil!

Mozilla Geliştirici Merkezinin'de Türkiye tarafını yönetiyorum. O siteninde Google Pagerank'ı 9. Sürekli spam linkler geliyor ve sürekli düzeltmem gerekiyor. En sonunda kitliycem sayfayı bu sefer de o spammer'lar yüzünden diğer yardımcı olmak isteyen kişileride engellemiş olacağım. Wikipedia veya Mozilla gibi sitelerde bunlara nasıl çözüm bulabiliriz?

Sadece kayıtlı üyelerden bazılarına dış bağlantı ekleme yetkisi verilme olayı var mı? Koruma altına alınması gerek böyle PHP,ASP.NET,MySQL,MsSQL gibi sayfaların ve sadece belirli bir gruba dahil olan kullanıcılar bağlantı ekleyebilmeli. Oturum açmamış kullanıcılar düzenlese bile, kayıtlı üyelerden biri onay verdiğinde yayınlansa.

Bilemiyorum tam olarak ama bir çözüm bulmamız gerek. Düşünüyorum...

Nesne yönelimli programlama demişken MVC konusuda bu sayfada olsa güzel olur. Framewrok, template engine biraz bahsedilebilir. --isimweb 21:37, 25 Mart 2010 (UTC)

Bence olması iyi olmaz, MVC çok detay olur. Bu bir ansiklopedi, PHP üzerine yazılmış bir kılavuz olsaydı olabilirdi. Örneğin vikikitap için olabilir. Bence madde biraz daha geliştikten sonra taslak görünümünden çıkarılmalı. →Scientia←ileti 17:15, 23 Mayıs 2010 (UTC)