Tartışma:Osmanlı İmparatorluğu'nda eğitim

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

eğitim anlayışı[kaynağı değiştir]

bu bölümün neden çıkartıldığını öğrenmek mümkün mü acaba? değişiklik özeti kullanılmadığı için anlaşılamıyor. --kibele 11:45, 10 Ocak 2015 (UTC)

kibele Kaynaksız bir kaynağa dayanan anlamsız ifadeler. "Osmanlı İmparatorluğu'nun eğitim anlayışı; itaatkâr, hoşgörülü, sorumluluklarını bilen, kanunlara uyan, başkalarına saygılı, çevresine yararlı kişiler yetiştirmekti" gibisinden ifadeler ansiklopedikse geri getiriniz. Ayrıca Bizans ile İslam eğitiminin benzediğine dair bir bilgi mevcut değildir. --Kafkasmurat- 12:26, 10 Ocak 2015 (UTC)
çıkarttığınız parafrafta başka içerik de var. islam/bizans benzerliğine ilişkin kaynak sıkıntısı çekileceğini de sanmıyorum. --kibele 12:41, 10 Ocak 2015 (UTC)
Maddede yer alan içerik. İsterseniz geri getirin. Yalnız http://osmanlida-egitim-ve-ogretim.bunedir.org/ gibi sitelerden başka kaynaklara ihtiyacınız olacak. Bilim dünyası Bizans-İslam benzerliği hakkındaki keşiflerinizi bilmek ister. Esirgemeyin. --Kafkasmurat- 12:50, 10 Ocak 2015 (UTC)
paragrafın tamamını neden çıkarttığınızı açıklayamıyorsunuz. bu durumda geri getirmesi gereken ben değilim. yanlış kısımları çıkartır, kalanına kaynak istersiniz. doğru davranış budur, hoşlanmadığımız içerikleri özete bir şey yazmadan çıkartmak değil. --kibele 12:54, 10 Ocak 2015 (UTC)
kibele Neresinden hoşlanmayacakmışım acaba? Övgülerle dolu kaynaksız bir paragraf. Çok hoşunuza gittiyse geri getirin. Ben kaynaksız saçma bir eklentiyi ekleyecek kadar acımasız değilim. Ayrıca bu(...) iddialarınız bilgi vermekten alıkoymakta, hatta yanlış bilgiyi ekleme isteği ile zarar vermektedir. İsterseniz durumu köy çeşmesine taşıyıp fikir alalım. --Kafkasmurat- 13:07, 10 Ocak 2015 (UTC)
çıkarttığınız paragrafta yukarıda söz etmediğiniz şöyle bir bölüm de var: " Osmanlı'da ilköğretim seviyesindeki Sübyan okullarına "mekteb" veya "küttab", yoksul çocuklar için açılanlara ise "küttab-ı sebil" veya "mekteb-i sebil" de denilmekteydi. Küttab veya mekteb, aynı anlamda olup "yazı öğretilen yer" anlamına gelmektedir. İlk başlarda, burada okuma yazma öğretilse de, daha sonraları temel İslâmî bilgiler de verilmeye başlanmıştır." onu neden çıkarttığınızı da açıklarsanız iyi olur. --kibele 13:12, 10 Ocak 2015 (UTC)
Ancak sözlerimi sansürleyerek hizmetli yetkilerinizi suiistimal ediyorsunuz. Kaynaksız bilgileri müdafaa etmeniz anlaşılamaz. Bundan sonra maddede herhangi bir katkım olmayacaktır. Maddenin tamamı kaynaklı bilgilerden oluştuğu ve kaynaksız bilgileri tercih ettiğiniz için eklentilerimi silmenizi rica ediyorum. --Kafkasmurat- 13:32, 10 Ocak 2015 (UTC)
madde ile ilgili bir soruyu cevaplandıramayıp bu hâle getirmeniz inanılmaz. kişisel yorum ve hizmetli yetkileri hakkında da bilgilenmek gerekiyor. kolay gelsin. --kibele 13:38, 10 Ocak 2015 (UTC)
Eğer bir kullanıcı çıkarılan bilginin kaynaklandırılabileceğini düşünüyorsa, zahmet edip kaynaklandırması gerekir. Çıkarılan içeriğin kaynaklandırılabilecekse bunu madde içine yazmasa bile tartışma sayfasında gösterebildikten sonra bir sıkıntı olabileceğini sanmıyorum. Argümanlar kaynaklarla ileri sürebilseydi ne güzel olurdu ve böyle bir tartışmaya gerek kalmazdı. Vikipedi'nin ruhunda araştırmacılık yatar. Ayrıca tartışmalar kişisel çekişmelere çevrildikçe atıl durumda kalmaya mahkumdurlar. Herkese kolay gelsin...--Śαвяí¢αи76ileti 07:39, 15 Ocak 2015 (UTC)
Kullanıcı:Sabri76 vikipedi'nun ruhundaki araştırmacılığa selam olsun. bütün kaynaksız içerikleri çıkartabiliyor muyuz vikipedi'den onu da bir araştırsak.. hani kimin yaptığına göre yorum yapmadan, yani kişisel olmadan diyorum.. --kibele 10:33, 15 Ocak 2015 (UTC)
bir de maddeye sil etiketi eklenmiş kullanıcı tarafından. telifli içerikler tesbit edip kendisine sormuştum. cevap vermek yerine böyle bir yol seçti. bir hizmetli olarak, geçmişi olan bu maddeyi sahiplenerek böyle etiketlemenin doğru olup olmadığını yorumlayabilir misin? bir de araştırmacı ruhla o içeriğin telifli olup olmadığını inceleyip gerekeni yapar mısın? ben gözaltında tutmayayım burayı.. zahmet olacak ama, teşekkürler şimdiden. --kibele 11:50, 15 Ocak 2015 (UTC)
kibele , Silin ya da ben silerim diye "uyardığınız" için uyarı koydum. Ancak bir işlem yapmadınız. Silinecek mi silinmeyecek mi?--Kafkasmurat- 09:42, 7 Şubat 2015 (UTC)
böyle bir şey söylemedim. eklediğiniz kısımlarda telifli kısımlar tesbit ettim, kendiniz çıkartasınız diye haber verdim. sizin katkılarınızdan önce de geçmişi olan bir maddeye nasıl bir gerekçeyle sil etiketi ekleyebiliyorsunuz? --kibele 23:18, 7 Şubat 2015 (UTC)
Bağlantıda söylediğiniz görülüyor. Maddede yanlışlıklar olması uyarılacak bir şey değil mi? Görüşlerinize göre benim bir satırı değiştirmem olanaklı değil. O halde bütün bir maddeden nasıl emin olabiliriz? İki kere uyardınız, ancak harekete geçmediniz. Eğer iddianızdan vazgeçiyorsanız sil şablonunu kaldıralım. --Kafkasmurat- 08:19, 8 Şubat 2015 (UTC)
eklediğiniz bölümlerde telifli kısımlar var. Kullanıcı:Sabri76 ilgilenirse seviniriz. --kibele 09:09, 8 Şubat 2015 (UTC)
kibele Ortaya atıp kaçmak da nereden çıktı? Ben nerelerin telif olduğunu bilmiyorum. Bilsem kendim silerdim zaten. Madem biliyorsunuz, kolaylıkla silebilirsiniz, silmek kolaydır. Zor olan aylarca uğraştıktan sonra bir hizmetlinin keyfine uygun değil diye, çalışmaların engellenmesidir.--Kafkasmurat- 09:16, 8 Şubat 2015 (UTC)