Tartışma:Ongun

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Din (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Din maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Din kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mitoloji (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İçerik ilgili sözlüğün 161. sayfasında yer almaktadır. --taysin (mesaj) 21:33, 7 Ocak 2012 (UTC)


Geri Alma Gerekçesi Yanlış[kaynağı değiştir]

Aşağıda kaynakça vardır. Geri almadan önce de kaynak belirtilmiştir. Lütfen işlem yapmadan önce sayfayı tam olarak inceleyin. Dörtbuçuk madde başlığı ile mitoloji olmaz... 09:28, 31 Aralık 2011 (UTC)

Aşağıdaki metinde cümle düşüklüğü giderilmiş, anlam bozulmamıştır. Neden tekrar tekrar geri alındığını anlayamadım.

"Azerbaycan'da, Ongun-geleneliğinin islamdada uzun zaman devam sürdürüldüğünü kanıtlıyan eski Türk mezarları bulunmaktadır (en yenileri 16'ncı yy.). Her haliyle müslümanca inşa edilmiş bu mezarların taşlarında, ölen kişinin hangi boya ait olduğunu gösteren Ongun'ları kazılıdır." yerine önerilen metin; "Azerbaycan'da, Ongun-geleneliğinin islamdada uzun süre devam ettiğini kanıtlıyan eski Türk mezarları bulunmaktadır (en yenileri 16'ncı yy.). İslam geleneğine göre inşa edilmiş bu mezarların taşlarında, ölen kişinin hangi boya ait olduğunu gösteren Ongun'ları kazılıdır." şeklindedir.Assis 11:12, 18 Ağustos 2007 (UTC)