Tartışma:Nuri Demirağ

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Melike Demirağ'ın dedesi Abdürrahman Naci Demirağ'dır... "Nuri Demirağ, Melike Demirağ'ın dedesidir" doğru bir ifade değildir.

Makale bir ansiklopedik üslup yerine kişiye özel bir sevgiyle yazılmış gibi VPnın tarafsızlık ilkesine ters şekilde yazılmış. Düzeltilmesini umut ediyorum. --84.169.202.134 10:48, 19 Aralık 2007 (UTC)

Haklısınız ama...[kaynağı değiştir]

Biraz taraflı ve sevgiyle yazılmış olsa da fark etmez. Bu insan hiç anılmıyor, bir yerde biraz övülsün, bunu herkes anlar ve anlayış süzgecinden geçirerek değerlendirir. Bu ülke uçak üretmiş, seri üretime geçmiş. Yine yapabiliriz. Şartlar o zaman da kolay değildi. Yapabiliriz. İnanıyorum. Böyle insanlar hakkında okumak insana güç veriyor.

uçak fabrikasının kapatılması[kaynağı değiştir]

Uçak fabrikası 1952 de, uçak motoru fabrikası da 1954 te kapatılmıştır. THKnun açtığı dava yada iade ettiği siparişlerden değil (ki zaten 1939 da fabrika devredilmiş *kesin değil) A.Menderes'in kabul ettiği Marshall planı kapsamında kademeli olarak uygulanan sanayi üretiminin durdurulması yerli üretime güvenin azaltılması politikasının kurbanı olmuştur.

nuri Demirağ[kaynağı değiştir]

uçak fabrikasıni kapatmak için zaten fırsat bekliyormus o zamanin ülke yöneticileri başta inönü ve diğerleri dış güçler şimdiki gibi bişey yapmayın bizden alın diye nuri demiragi da yedirdiler idarecilere belki şimdi en iyi uçaklara sahip de olabilirdik çok yazık çok... 94.121.162.110 18.38, 7 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]

nuri Demirağ[kaynağı değiştir]

Eger uçak fabrikası 1952 kapatılamz çunki cumhur başkanı celal Bayar di nuri Demirağ ismet inönü ye mektup yazmış kapatılmasın diye celal Bayara deyıl... 94.121.162.110 18.42, 7 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]