Tartışma:Sakallı Nureddin Paşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Nureddin İbrahim Konyar sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bursa (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bursa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bursa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Siyasi katliamlar[kaynağı değiştir]

Sakallı Nureddin İbrahim, 1878 sonrası Osmanli Imparatorlugu'dan ayrilan devletlerin ortaya cikmasiyla maddi ve manevi kayiplara ugramasi olası bir asker ailesinden geldiği için nefret duygusu yoğunluğuyla yetiştirilmiş olması duşünülebilir. Birinci Dünya Savaşının kaybedilmesiyle, siyasi karşıtlarının her biri ona bir Bulgar bir Sırp gibi görünmüş olabilir. Dönemin siyasi görüşü İttihat ve Terakki içinde türkçü ideolojide yer bulup, muhaliflerini hem nefret hem de kaybetme, kapana kısılma korkusuyla hunharca öldürtmüş olabildiyse de ansiklopedide bunlar yakışır biçimde yazılmalı ve okuyucu kişinin karakteri hakkında bilgi sahibi olabilmelidir. Mesela aynı kişi İzmit'te Rum kilisesini de aynı nefretle bombalatmıştır, aynı şekilde Fransız okulunun da başına benzer bir şeyin geldiği anlatılır. Olaylar olduğu gibi verilmeli ve abartıdan kaçınılmalıdır. M. Antonio Aldemir (mesaj) 17:59, 13 Nisan 2013 (UTC)

Düşünülebilir, olablir ile madde yazılamaz. Kaynaklara göre yazılır. Takabeg ileti 01:20, 24 Nisan 2013 (UTC)

Mantik yoluyla izah edilecek olgular icin olabilir dusunebilir gibi cumleler kurulur. Bunlarin kesinlik belirtmedigi okumaciya en rahat bu sekilde bildirilmis olur. Aksi takdirde zaten kaynak gosteriliyor. Ozetle, kisinin nefretle bu suclari isledigi ortadadir. Fakat katil geride bilgi ve belge birakmadan islemistir bu suclari? Anton Aldemir (mesaj) 17:16, 24 Nisan 2013 (UTC)

VP:KÜRSÜ okursan senin için faydalı olacaktır. Takabeg ileti 11:24, 25 Nisan 2013 (UTC)

Metnin yarısı anlaşılmıyor, cümleler birbirine girmiş. Maddeye çok fazla müdahale edilmiş olabilir yada oluşturulurken birbiriyle alakasız kaynaklardan alınmış. (78.176.248.39 11:11, 24 Nisan 2013 (UTC))