Tartışma:Nikolay Gogol

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


bildiğim kadarıyla ölü canların ikinci bölümünü ikinci kez yaktıktan 10 değil 14 gün sonra ölüyor.. Peki bu 14 gün içerisinde onca yazıyı nasıl tekrar yazıyor?


~~Emel

Dava Adlı Eseri[kaynağı değiştir]

Dava adlı eseri, Hukuki bir kelime olan sayfaya yönlendiriliyor. Dava(Roman) sayfası da Franz Kafka'ya ait. Dolayısıyla Dava(Roman) adlı ikinci bir başlık gerekiyor. O.K.T. 14:40, 21 Şubat 2010 (UTC)

  • sayfaları yazarların ismiyle yeniden adlandırdım, iç bağlantıyı da düzelttim. belki siz de maddeyi açarsınız.. :) teşekkürler. --ki bl 16:32, 21 Şubat 2010 (UTC)

Soyadının sözkökü bölümü tümüyle yanlış[kaynağı değiştir]

"Soyadının sözkökü" bölümünde "Gogol soyadının Slav ve Avrupa dillerinde tam bir manası yoktur." denilmektedir. Bu tümüyle mesnetsiz bir iddiadır. Şöyle ki; Wictionary'nin "Gogol" maddesinde "From Russian Го́голь (Gógolʹ) and Ukrainian Го́голь (Hóholʹ). The surname is from Ukrainian го́голь (hóholʹ, “common goldeneye, Bucephala clangula”) < Proto-Slavic *gogolь." tanımı verilmiştir. Özetle Rusça ve Ukraynaca'da "altıngöz" olarak anlamına geldiği yazmaktadır. Benzer şekilde "ancestry.com"un "Gogol Family History" maddesinde "Polish, Ukrainian, and Jewish (from Ukraine): from Ukrainian gogol ‘wild duck’, ‘mallard’, a nickname denoting a wildfowler or acquired on account of some other association with the bird." olarak tanımlanmıştır. Burada da Lehçe, Ukraynaca ve Yahudi dilinde "yabanördeği" anlamına gelmektedir. Yukarıda açıkladığım sebeplerle "Soyadının sözkökü" bölümü silinmelidir. RefikAyata (mesaj) 19.28, 7 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]