Tartışma:Niğbolu Muharebesi (1396)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

yanlışlık[kaynağı değiştir]

Maddenin bilgi kutusunda yer alan komutanlar kısmı diğer wikilerdeki kkomutanların bilgisiyle uyuşmuyor. Özellikle Jean de bourge bilgisinde bir yanlışlık var gibi. --Manco Capac 09:47, 20 Kasım 2007 (UTC)

Kaynak Kullanılmamış[kaynağı değiştir]

Tarihte kaynak esastır. Her ne şekilde olursa olsun kaynak verilmelidir. Ben bu maddede yazılanların kulaktan dolma olduklarını gördüm. Avrupa tarihini baştan başa değiştiren bir savaşı kaynaksız olarak sunmak yanlıştır. Perslerle Yunanlılar arasında gerçekleşen Salamis Deniz Savaşı hakkında bile daha fazla kaynak verilmektedir.

Şaban KUTLUCA

Ne yazıkki evet, kaynak eksikliği var. Hele hele asker sayıları doğruyu yansıtmıyor. Bir çok kaynakta değişik rakamlar ifade edilsede, genel anlamda Osmanlı Ordusu 60 ila 70 bin, Haçlı ordusunun mevcudu ise yaklaşık 100 ila 120 bin yazılı bazı kaynaklarda, (Ahmed Refik, Osmanlı Zaferleri, Timaş Yayınları, Istanbul 2005, s 60). Osmanlı Ordusunda ateşli silahlar ve top varken, Haçlı ordusunda hiç bir ateşli silah kullanılmamıştır. Bir çok detay var bunun gibi. Fırsatım oldukça düzenlemeye çalışacağım tüm muharebeleri.Sait71 15:47, 7 Kasım 2014 (UTC)

Yanlışlık?[kaynağı değiştir]

Jean de Bourgogne aslında John the Fearless olarak bilinir ve Wikipedia'da araştırma yapıldığında Burgundiyalı bir asilzade olduğu görülüyor. Savaşa katılan devlet ya da devletçiklerden biri de zaten Fransa'nın bir eyaleti olan Burgundiya'dır. Zaten bu asilzadenin yaşamış olduğu dönem de savaşın yapıldığı tarihlerle örtüşmektedir ve zaten Wikipedia'da Beyazid I'e karşı Kral Sigismund ile birlikte savaşa girdiği bilgisine de yer verilmektedir. Dolayısıyla en azından bu hususta bir yanlışlık olamaz. Bence yanlışlık ibaresi kaldırılmalı. Zira başlık katkılarımızla daha da gelişecektir.

Kaynak konusunda titiz bir çalışmam var ayrıca bilginize...

--Ö.Selim Çelik 21:40, 13 Temmuz 2008 (UTC)