Tartışma:Nehir yunusu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bir şey dikkatimi çekti. Aşağıda maddede geçen cins ve alttürlerin hepsi Amazon nehir yunusu maddesine çıkıyor.

Cins : Inia Tür : Inia geoffrensis - Amazon nehir yunusu[5] Alt tür : Inia geoffrensis boliviensis Alt tür : Inia geoffrensis geoffrensis Alt tür : Inia geoffrensis humboldtiana

Bunlar alt tür olarak az da olsa farklı canlılar değil mi? Hepsi aynı canlıymış gibi anlıyorum. Doğrusu bu mudur?Bu imzasız yazı Pankiye (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Inia cinsinde tek bir tür var o da Amazon nehir yunusu dolayısıyla ayrı bir maddesi yok, Inia diye arayanların bilgi alabileceği maddeye doğru yönlendirilmiş durumda. Alttürler hakkında da bilgi yine Amazon nehir yunusu maddesinde verildiğinden bu maddeye doğru yönlendirilmiş durumda. Yönlendirmenin aynı maddeye olması canlıların farklı ya da aynı olduğu anlamına gelmez, yalnızca aranan bilginin nerede bulunacağını kolaylaştırır. Bu durumda da alttürler hakkında ayrı madde açılmamış, ana maddeye yönlendirilmiş. Eğer bu alttürler hakkında kendi başına madde olacak bilgi toparlanırsa ayrı madde açılabilir. Şu a n için o durum sözkonusu olmadığından yönlendirme en iyisi. --Mskyrider 14:43, 29 Aralık 2006 (UTC)

Anladım.İlginize teşekkürler Bu imzasız yazı Pankiye (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

YUNUSLAR DİNAZOR YILLARINDAN KALMA HAYVANLARDIR.DİNAZOR YILINDA ESKİDEN HAYVANLARDA YUZME OZELLİKLİ HAYVANLAR VARDIR.YUNUSLARIN ESKİDE ETÇİL HAYVANLAR KATEGORİSİNDENDİR.GÖK TAŞININ DUSMESİ SONUCU YUNUSLAR DENİZE ACILMIŞTIR DENİZDE UZUN SURE YUZDUGUNDEN DEGİŞİME UGRAMIŞTIR. ARKADAN YUZGEÇLERİ CIKAR.ONDEN SOLUNGACLARI CIKMIŞTIR YUNUSLAR OGUNDEN BERİ BALIKLARI YIYEREK BESLENMİŞTİR.ŞU DURUMA GELMİŞLERDİR.ONCEDEN DİNAZOR OLAN YUNUSLAR ŞİMDİ BALIK KATEGORİSİNDE BULUNMAKTADIR.Bu imzasız yazı 78.175.35.110 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.