Tartışma:Neşet Ertaş

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Müzik (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Müzik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Müzik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Şöyle bir konuşma gerçekleşti. açıkçası kafam çok karıştı ve dokunmak istemedim. Mesajları okuyup, şu123 kaynaklar incelenirse ilgili bir kişi düzenlemeyi yapar diye düşünüyorum. Kırtıllarda doğduğu kesin ama Kırtılların nereye bağlı olduğu karışık.--Kingbjelica (mesaj) 21:57, 8 Şubat 2017 (UTC

Kırtıllar Akpınar ilçesine bağlı kelismailuşağı köyünün mahallesidir ve 1989 dam önce bu köy ve mahalle çiçekdağına bağlıydı ancak bugün Akpınar ilçesine bağlıdır ve dediğiniz gibi Neşet ertaşın doğduğu yerdirBu imzasız yazı ‎Hicabiaytemur (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Biz eskiyi vermeli ve yanına not düşmeliyiz. Aynen şöyle:

Neşet Ertaş, (d. 1938[1], Çiçekdağı[not 1], Kırşehir, Türkiye - ö. 25 Eylül 2012, İzmir, Türkiye), Türk halk ozanı ve halk müziği şarkıcısı. Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi. Yaşar Kemal, Ertaş'ı "Bozkırın Tezenesi" olarak adlandırmıştır.

Anladığım kadarıyla siz çiçekdağı yerine akpınar yazmayı istiyosunuz, gerekçe olarak da aynen şunu söylediniz: "aşkın Neşet ettiği yer" adıyla kültür merkezi yapıyoruz ve bu bizim için çok önemli. Akpınar ilçesine bir kimlik kazandırmaya ve bu kimliği Neşet ertaşın burada doğmuş olması üzerine inşa etmeye çalışıyoruz" Buradaki niyet tartışalı bir durum ama diğer arkadaşlardan görüş bekleyelim.--Kingbjelica (mesaj) 22:37, 8 Şubat 2017 (UTC)

Herhangi bir vatandaş bu kırtıllar neresi nereye bağlı diye öğrenmek istediğinde göreceği şey akpınara bağlı olması olacak. "Aşkın Neşet ettiği yer" kültür merkezini Akpınar kaymakamlığı olarak kırtıllara yapıyoruz ve Neşet beyin doğduğu evde bu merkeze dahil ve o evi restore edeceğiz. Dipnot olarak önceden çiçekdağına bağlı bi köydü de diyebiliriz— Bu imzasız görüş Hicabiaytemur (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Dipnotlar[kaynağı değiştir]

  1. ^ Günümüzde Akpınar ilçesine bağlıdır.

Söz ve Müzik Kendisine Ait Türküler Eklenmesi Lazım[kaynağı değiştir]

Söz ve müzik kendisine ait türküler eklenmesi lazım. Hangi türküler Neşet Ertaş'ın türküleri lütfen çok boş bir sayfa bu şekli ile.--Samizambak (mesaj) 14.54, 12 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]

Neşet Ertaş'ın söz ve müziği kendine ait türküler[kaynağı değiştir]

Bugüne kadar plak, kaset ve CD’lere okuduğu türkülerin kesin sayısı bilinmediği gibi bu türkülerin kaçının kendisine ait olduğunun bir dökümü de henüz yapılmadı. 500 civarında olduğu tahmin edilen yayımlanmış türkü kayıtlarının yüzde seksen beşinin söz ve müziği kendisine aittir. Diğerlerinin önemli bir bölümü, babası Muharrem Ertaş’tan kalanlarla söz ve müziği anonim olan çoğu Orta Anadolu yöresine ait çeşitli türküler, bozlaklar, oyun havaları ve halay ezgileridir. https://islamansiklopedisi.org.tr/ertas-neset Burada nasıl sayı bilinmeden bir oran verilebiliyor.Bu kaynak burada ne kadar geçerli tartışmamız gerekiyor.--Samizambak (mesaj) 18.14, 25 Aralık 2021 (UTC)http://www.radikal.com.tr/turkiye/neset-ertasin-turkuleri-kurtceden-intihal-mi-1343404/?-1343404& burda kürt müziği üzerinde durulmuş.Bir tek Kürt müziği değil Türk halk müziği ve hatta Azeri müziği eski kayıtlarına da bakıp söz ve müzik ona göre yazılmalı ve değerlendirilmeli.Söylediği müziklerin çoğunun bestecisi Neşet Ertaş yazmak araştırma yapmadan çok gereksiz.--Samizambak (mesaj) 20.52, 25 Aralık 2021 (UTC)https://www.birgun.net/haber/o-turkuler-neset-ertas-a-ait-degil-iddiasi-118723 bu da başka bir iddia.--Samizambak (mesaj) 21.02, 25 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]

Doğum tarihi[kaynağı değiştir]

Sadece yılı var günü olsa da iyi olurdu Muhammetali5252 (mesaj) 16.30, 2 Kasım 2022 (UTC)[yanıtla]

  1. ^ Kendi sesinden hayatı: Bin dokuz yüz otuz sekiz cihana, Kırtıllar köyünde geldin dediler