Tartışma:Namık Kemal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Edebiyat (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Edebiyat maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Edebiyat kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Arnavutluk (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arnavutluk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arnavutluk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

eşi ve oğlu hakkında ufak eklemeler yaptım umaırm katkımız olmuştur bu vatan şairinin sayfasında.

Tekirdağ’daki evlerinin civarında bulunan tekkenin şeyhi Tokatlı Hafız Ali Rıza Efendi kendisine “Mehmed Kemal” adını verdi ifadesiyle buradaki [1] Tokatlı hafız ali rıza efendi 1851 doğumludur ifadesi çelişiyor. Başka kaynaklardan doğrulanabilir mi? --Tacci2023 02:30, 2 Aralık 2011 (UTC)

Namık Kemal Türkçü yahut Türk milliyetçisi değil ümmetçi (pan-İslamcı) ve Osmanlıcıdır[kaynağı değiştir]

Edebî eserlerinden anlaşıldığı üzere Namık Kemal, reformcu bir Osmanlıcı ve ümmetçidir. Maddenin giriş kısmındaki "Türk milliyetçiliğinin öncülerinden" ifadesi "Türk milliyetçiliğine ilham kaynağı olmuş" ile değiştirilip en alttaki "Türkçüler" kategorisi tarafımca kaldırılacaktır. @Akay Çelebi, dilerseniz siz de bu konuya dair yorum yapabilirsiniz. Aşağıdaki metin konuyla ilgili bir kaynak teşkil etmekte olup Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut'un "Bin Kalıplı Doğu Perinçek ve PDA Avanesi’nin İhanete Karmış Hazin Siyasi Serüvenine Dair" başlıklı konuşmalarından 22'ncisinin metninden alıntıdır. (Arşiv bağlantısı: [2])

- Ullierlich 09:42, 8 Eylül 2017 (UTC)

"Durup ahkâm-ı nusret ittihâd-ı kalb-i millette / Çıkar âsâr-ı rahmet, ihtilâf-ı re'y-i ümmetten" Hurriyet kasîdesinden ümmetçiliğine işâret eden bir beyit. Yine aynı kasîdeden Osmanlıcılığına işâret eden bir beyit: "Biz ol nesl-i kerîm-i dûde-i Osmâniyânız kim / Muhammerdir serâpâ mâyemiz hûn-ı hamiyetten" Akay Çelebi (mesaj) 18:59, 8 Eylül 2017 (UTC)