Tartışma:Mesih efsanesi teorisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Mesih Efsânesi teorisi sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Hristiyanlık (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hristiyanlık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hristiyanlık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mitoloji (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Desteksiz iddialar içeren bir bilgiyi maddeden çıkardım[kaynağı değiştir]

Bu bilgiyi aşağıda paylaşıyorum:

Remsburg Listesi, Free Inquiry (Serbest Tahkikat) dergisinin 2014 Ağustos sayısında yeniden ele alınıp geliştirildi ve İsa’dan az zaman sonra yaşamış olan ve ondan eserlerinde bahsetmiş olması gereken fakat hiç bahsetmemiş olan 126 yazarın adı verildi. (Michael Paulkovich; "The Fable of the Christ"; Free Inquiry 34 (5): 56; 2014))

Apollonius of Tyana'nın bir eser yazıp yazmadığı bile belli değil, yine Stoacı Ofrates'in de bir eser yazıp yazmadığı belli değil. Bunun gibi, bir eser yazıp yazmadığı şüpheli kişiler yukarıdaki kaynakta geçiyor. Yáni, 126 yazar diye bir liste veriliyor ama bunların bázılarının bir eser yazıp yazmadığı bilinmiyor. Yazmış da olabilirler tabí ki. Ama elimizde bir nüsha yok.-- İskenderBalas💬 01:09, 28 Ocak 2016 (UTC)