Tartışma:Melamilik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

gayet taraflı yazılmış bir metin, ansikopedi maddesi böyle yazılmaz --85.101.56.123 23:47, 9 Mayıs 2009 (UTC)

son yapılan değişiklikle derli, toplu bir metin olmuş..


resim biraz alakasız olmuş. yani genel olarak islamı anlatan bir resim ama bize melamilikle alakalı hiç bir şey verememiş. birde yazı resmin yanına yerleştirilmeli. ben ilk başta sadece resim olan ama yazı olmayan bir sayfa zannettim. Zeytinezmesi 20:53, 1 Eylül 2009 (UTC)

Dis baglantilarda bahsi gecen bazi linklerin, ustte anlatilan melamilikle uzaktan yakindan alakasi yok. Melami kendini gizleyen, sadece allaha adayan sekliyle tarif ediliyor ise melamilik.com gibi linklerin anlatilanlarla alakasi olmadigi gibi insanlari yanlista yonlendirebilecegini soylemek yanlis olmayacaktir.  Saygilarimla. s.ozcan@seznam.cz

teşekkürler[kaynağı değiştir]

>Yukarıda yazılı olan bilgilerin genel hatları ile dogru oldugunu söylemekle birlikte geniş kapsamlı bilgi almak isteyenler "Melamilik ve Melamiler - Abdülbaki Gölpınarlı" kitabını şiddetle tavsiye ederim.Ayrıca şunuda belirtmem gerekirki "Melâmiler Dayanisma Ve Kültür Dernegi www.melamilik.com" adlı site kesinlikle melamilikle alakalı bir topluluk degildir kendileri islami kurallara aykırı hareket etmektedir sadece gerçek melamilik kitaplarını okuyup onların üzerine bina ettikleri asılsız ve gerçegi yansıtmayan fikirleri vardır.Eger gerçegi arıyorsanız aradıgınız onlar degildir.Fenafillah 07:05, 21 Temmuz 2011 (UTC)

Maalesef Türkiye'de birçok Tasavvuf tarihçisi Gölpınarlı'nın kaynak olarak kullanılmamasını önermemektedir. Biyografisini de okursanız bununla ne demek istediğimi anlarsınız. (Misafir)