Tartışma:Mayer Amschel Rothschild

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Başka dilleri bilemem ama bu yazının 19. Yüzyıl ile ilgili kısımının 2. paragrafında geçen "Burda kurdukları HSBC" ifadesini ne Almanca, ne İngilizce, ne de Azeri dillerinde gördüm.

Zaten benim bildiğim, hem HSBC kaynakları hem de diğer kaynaklardan kontrol ettiğim kadarı ile bu ifade yanlış. Zaten doğru olsa İngilizce ya da Almanca sayfaları hazırlayanlar da sayfalarına bu ifadeyi eklerlerdi.

Bence bu ifade bu sayfadan kaldırılmalı.

Vaktim oldukça teker teker kurucusunun Mayer Amschel Rothschild olduğu iddia edilen finans kuruluşlarını ve şirketleri araştırıp iddianın ne kadar doğru olduğunu görmeye çalışıyorum, ama bence boşuna çünkü bu güne kadar 4 isimi kontrol ettim ve hiç biri doğru çıkmadı, ve hepsini teker teker sildim, bence diğerleri de aynı sonucu verecek.

İlk değişim yaptığım tarih olan Nisan 2017 den bugüne yaptığım değişikliklere ise kimse ne itiraz etti ne de fikir beyan etti. Bu Wikipedia'nın Türkçe kısımının aynen ABD nin eski Vahşi Batı'sında olduğu gibi tamamen kontrolsuz geliştiğini ve önüne gelenin doğru yanlış demeden istediği yorumu gerçekmiş gibi pazarladığı bir alana dönüştüğünü gösteriyor. Almanca ya da İngilizcede yazdığınız her kelime, bırakın cümleyi, yüzlerce göz tarafından irdelenirken Türkçe'de bunun tam tersi bir ilgisizliğin olması üzücü.

Aslında bu yazdığımın da kimse tarafından okunacağını sanmıyorum ama ben yine de üzerime düşeni yapmaya devam edeceğim.

Senocak (mesaj) 18:50, 12 Temmuz 2017 (UTC)