Tartışma:Martuni

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Azerbaycan (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Takabeg, Martuni ili Dağlık Karabağda yerleşmiş, Dağlık Karabağ ise BM ve Türkiye devleti tarafından Azerbaycanın bir hissesi kimi tanınyor. Rica ederim Ermeni iddiaları desteyinizde tarafsız olmaya çalışın.:) Atabəy 16:02, 15 Nisan 2009 (UTC)

Martuni, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin bölgelerinden biridir. Normal değil mi? Sorun nedir acaba? Takabeg ileti 16:06, 15 Nisan 2009 (UTC)

Yanlış şablon eklenmiştir. Ortak madde olan sadece Hankendi = Stepanakert ve Şuşa = Şuşi. Bu iki madde dışında tamamen ayrı. Takabeg ileti 16:12, 15 Nisan 2009 (UTC)

Fiilen ikili durum söz konusudur. Martuni bir yönetim birimidir. Azerbaycan Cumhuriyetinin değildir Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin yönetim birimlerindendir. Hocavend'i fiilen yöneten Dağlık Karabağ Cumhuriyetidir. Fakat Hocavend Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin değil Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yönetim birimlerindendir. Mesele bu kadar basit. Senin Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin yönetim birimlerinden olan Martuni v.s. ye Azerbaycan bayrağını dikmek istediğini, duygusal açıdan anlıyorum. evet evet. Fakat ansiklopedik açıdan kabul edilmiyor. Bunu anlıyorsun değil mi? Şimdi daha önce de anlattığım gibi Şuşa = Şuşi ve Hankendi = Stepanakert olmak üzere iki kent hemen hemen aynı bölgeyi kapsadıkları için aynı maddeyi paylaşmış durumda. O yüzden hem Azerbaycan Cumhuriyeti'nin hem de Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ne ait bilgiler yer alabilir. Fakat diğer kent ve rayon ve il maddeler de söz konusu değildir. Takabeg ileti 16:34, 15 Nisan 2009 (UTC)

{{sö-devlet}}[kaynağı değiştir]

neden taraflı davranıyorsun.Ermeni kaynaklı olunca evrensel mi oluyor?Bu şablonu neden evrensel kalıplarda değilde belli ülkeler için kullanıyorsun?Wikipediyada neden devamlı izin veriliyor ?Wikipediyadaki arkadaşlar nerdesiniz?Hani tarafsızlık?

Burdaki bilgiler belli bir ülkenin isteği ile evrensel değil.Evrenselleşmesi lazım.


Sadece evrensel gerçekler aktarılmaktadır. Zaten de facto cumhuriyetinin yönetim birimleri olduğu açıklanmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgilendiğim için iyi anlıyoruz da uluslararası ortamındaki hukuki durumu taraflı hissedenler olsa da maddede sade bilgiler aktarıldığı müdetçe {{sö-devlet}} veya {{taraflı}} etketinin eklenmesi için haklı gerekçe sayılamaz. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 11:50, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Bu bilgiler tamamen ermeni tezine göre yazılmıştır.Ozaman bir devletin tezi geçerliyse şablon eklenmelidir.Şaumyanda Stephan Şaumyan onuruna ad verilmesi en güzel örnek değil mi? Bu arada konu KKTC değil.KKTC de tarafsızlık şablonu var ayrıca. Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin yönetim birimleri adı altında açılan sayfalar tarafsız diyemezsin.Bir ülkenin görüşü yok diyemezsin.Lütfen evrensel kalıplara uy.Adil ol. Askeran, Hadrut, Kaşatag,Mardakert, Martuni, Şaumyan,Şuşi bunlar adları bile taraflıyken tarasızlık şablonu eklemiyorum diyemezsin.Adları bile tartışmalı.Ben teşekkür ederim umarım dikkate alınırım.

Zaten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti maddesindeki tarafsızlık şablonu kaldırmaya çalışıyoruz. Her maddeyi tarafsız hale yani propagandasız abartmasız hale getirmeye çalışıyoruz. Birde bunların adları böyleymiş. Neden taraflı? Takabeg ileti 12:10, 1 Mayıs 2009 (UTC)