Tartışma:Leş Birliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Leç Birliği sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Arnavutluk (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arnavutluk maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arnavutluk kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kosova (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kosova maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kosova kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Daha geniş bir kaynakça ve daha objektif bir yaklaşım tarzı lazım, bilhassa Osmanlı Döneminde Arnavut Ligası başlıklı paragrafta Arnavutların islamiyeti seçmeleri tamamen net ve kesin bir şekilde müslüman olmanın avantajlarından yararlanmak istemelerine bağlanmış...Kaynakçadaki iki kitap, yabancı kaynaklı. Biraz da tarih penceresinin bu tarafından bakmadıkça objektif olmak içinden çıkılmaz bir hal alır. Netice de bu madde bu haliyle pürüzsüz değil, ilgilenmek lazım...Vikipedist 16:54, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Baktım. Haklısınız. Kopya olduğu tespit edildiği için sildim:) Teşekkür ederim. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 17:09, 19 Mayıs 2008 (UTC)
Maddenin adının Lezha Birliği olabileceğini düşünüyorum...эртлй 13:49, 28 Aralık 2011 (UTC)
Diğer dillerdeki adları da böyle. Arnavutçası bile "Lidhja e Lezhës" adına sahip: Lezha Birliği. Doğrusu böyle görünüyor. "Liga" kelimesi de ayrıca sorunlu çünkü Türkçede bu alıntı kelime lig varyantındadır. Fakat lig kelimesinin anlamı burada kapsam dışı olur. Birlik kelimesi uygun düşer. taglıgalpileti 14:02, 28 Aralık 2011 (UTC)