Tartışma:Lût Kavmi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Olayların aslı sadece kutsal sayılan kitaplara (Tevrat, Kuran vs.) mı dayanıyor? - Nebe?viye mesaj 17:36, 25 Kasım 2010 (UTC)

Sarı renkli basın kartı sahibi Hasan Sami Bolak da oradaymış. Flame War mu başlatmak istiyorsunuz aklınızca? --88.228.247.215 17:55, 25 Kasım 2010 (UTC)

Bir alev savaşından mı bahsediyorsunuz aklınız sıra? Ne yani bu tartışmayı başlatmamın nedeni bir savaş mı? Lütfen üslubunuza ve sözlerinize dikkat ediniz. Sadece kutsal olduğuna inanılan semavi kitapalarda geçen bir olay mı bu konu? Ansiklopedik değeri üzerine tartışmak istiyorum. Bilginiz varsa ekleyin. Yoksa, ve bu labali cevabınızı soruma karşılık lütfen vermeyin, şimdiden teşekkürler. - Nebe?viye mesaj 17:59, 25 Kasım 2010 (UTC)

sizin sorduğunuz soru laubali, olayın sadece kutsal kitaplarda geçtiğini herkes biliyor flame war yaratmak içi nkasti soru soruyorsunuz 78.171.163.137 18:05, 25 Kasım 2010 (UTC)

Olay Tevrat'ta (Eski Ahit) geçtiğine göre; Yahudulikle esastan ilgili bir olay; kurandada bahsediliyor. Ya diğer inanışlar? Diğer inanışlarlada ilgili olabilir mi acaba? Ki uzak-yakın din ilişkisi var aralarında. İnanış farklı olay aynı. Esasen yaşanışları farklı. - Nebe?viye mesaj 18:09, 25 Kasım 2010 (UTC)

Wiki sayfası mı yoksa diyanetin sayfası mı belli değil[kaynağı değiştir]

Girişten sonuca kadar herşey tamamen bilimsellikten uzak, kişinin kendi inancına göre arkeolojik kaynaklarla kutsal kitabını yüceltmeye yönelik bir yazı olmuş. Makale olamaz hiç ama bu kadar da bilimsellikten uzak olunması kötü. Öte yandan Kur'an'da ve Tevrat'ta geçen kısımların bir kısmı yazılmış ve asıl önemli kısımlar atlanmıştır. Baştan sona yeniden düzenlenmesi gerekir. --Estnmb (mesaj) 03:24, 11 Kasım 2012 (UTC)

Bu düzenleyen neden siz olmayasınız :) ?--xrazymesaj 03:39, 11 Kasım 2012 (UTC)

(VP:STT'de İslam'da Lut Kavmi olarak değiştirilmesi önerilmişti.)

  • Adın bu şekilde taşınmasını düşünen bir kullanıcı tarafından madde kopyala-yapıştır yapılarak bu şekilde bir kez daha oluşturulmuştu. Kullanıcı adına, açıklamaları doğrultusunda adın taşınmasını talep ediyorum. -- esc2003 (mesaj) 08:39, 1 Temmuz 2013 (UTC)
  • " Lut Kavmi " genel bir kavram. " İslâm'da Lut Kavmi " , " Hıristiyanlık'da Lut Kavmi ", " Yahudilik'de Lut Kavmi ", vs. maddeler oluşturulması, mevcut " Lut Kavmi " maddesinin taşınmasını gerektirmez. Oluşturulan/oluşturulacak olan madde(ler) , kendi öz anlamlarına uygun içeriklerle oluşturulmalıdır.--Eğitmenmahmut msj 22:14, 6 Temmuz 2013 (UTC)
  • Hristiyanlık ve Yahudilikte bu konu Lut ile Sodom ve Gomora başlıklarında incelendiği için örneğin "Hıristiyanlıkta Lût kavmi" diye bir maddenin açılacağını zannetmiyorum. Lût kavmi kavramı başlı başına İslâmî bir kullanım zaten. Kuran'da bildiğim kadarıyla Sodom ve Gomora şehirlerinden isim vererek bahsedilmiyor.--Abuk Sabuk 21:18, 8 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yanlış şablonunu kaldırdım, yanlış bir şey yok başlığa göre oldukça uygun, İng. vikide "Lot in İslam" şeklinde geçiyor zaten, birde o şekli var. --Tottam100 12:13, 23 Ağustos 2014 (UTC)