Tartışma:Kuzey Irak Taarruzu (Haziran 2014)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Orta Doğu (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Orta Doğu maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Orta Doğu kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Irak (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Irak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Irak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Savaş Bilgi Kutusu[kaynağı değiştir]

SBK kaynaksız ve doğrulanabilir olmadığı için buraya alındı. Kutuda yer alan bilgiler kaynaklandırıldıktan sonra buraya geri alınabilir. Ԙobserve 19:47, 22 Şubat 2015 (UTC)

Maddenin ismi taraflı değil mi? Işid'e karşı savaş deniliyor ve bu Işid'e karşı savaşanların perspektifindenmiş gibi algılanıyor. Başka bir konu ise Işid ismini İslam Devleti olarak değiştirmişti. O halde bu kısaltma da geçersiz oluyor. Ԙobserve 12:27, 20 Mart 2015 (UTC)

Reob'a katılıyorum IŞİD'e karşı müdahale veya mücadele daha doğru olur gibi. Yada ingilizcedeki madde ismi dahada mantıklı (Northern Iraq offensive) Kuzey Irak savunması! Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:23, 20 Mart 2015 (UTC)

Madde isminin hatalı olduğu konusuna katılmamak elde değil zaten. Buna ek olarak verilen dil bağlantıları yanlış. Bağlantılar, Irak'ta Haziran ayında yaşanan çatışmaları konu alan maddeler. Military intervention against the Islamic State of Iraq and the Levant diye bir madde var, o da IŞİD'e yönelik operasyonlar maddesine bağlanmış. Aslında bu sayfa, Irak Direnişi (2011-günümüz) maddesinin bir parçası. O bölünerek bu madde oluşturulmuş ve şu an fazlalık. Irak Direnişi (2011-günümüz) maddesiyle birleştirilmesi uygun olacak.--RapsarEfendim? 16:03, 20 Mart 2015 (UTC)

  • Madde IŞİD'in Irak ve Suriye'de yaptığı savaşları içeriyor. Irak ve Suriye'de IŞİD'e Karşı Savaş ismi sanki IŞİD'e yönelik operasyonlar gibi algılanabilir. Bu yeni isim hatalı. --Turgut46 22:19, 5 Temmuz 2015 (UTC)
  • Uyarısimge Uyarı Çok uzun bir zaman önce maddeden 18.640 baytlık bilgi silinmiş. Bu bilgiler arasında IŞİD'in kanlı mesajlarını ve Amerika Birleşik Devletleri'nin IŞİD'e yönelik operasyonlarını içeren bilgiler de var. --Turgut46 22:30, 5 Temmuz 2015 (UTC)

Madde Düzenleme ve İsim Değiştirme Sebebi[kaynağı değiştir]

Aylardan beri düzenlenmek için bekleyen maddeyi 06.09.15 tarihinde değiştirmemin sebebi;

  • İngilizce Wikipedia'ya uyumlu olmamasıdır. İngilizce Wikipedia'da Northern Iraq Offensive diye geçerken maddenin Türkçesinin Irak ve Suriye'de IŞİD'e Karşı Savaş olarak adlandırılması büyük anlam kaymasına yol açmıştır. İngilizce madde IŞİD'in Irak'ta ilerlediği Haziran 2014 dönemini kapsarken; Türkçe madde IŞİD'e karşı verilen bütün mücadeleyi anlatır hale gelmişti.
  • Madde ile kimse ilgilenmediğinden dolayı büyük bozulmalara sebep olmuştur. Düzenleme ve sadeleştirme yapılması gerekmiştir.
  • Zaman ile ilgili büyük sorunlar ortaya çıkmıştır. İngilizce Vikipedi'de 25 Haziran 2014'de olaylar bitmektedir. Fakat, madde düzenlenmeden önce günümüze kadar devam etmekteymiş gibi idi.
  • IŞİD'e yönelik operasyonlar diye bir madde zaten mevcuttu. Bu madde gereksiz bir madde gibiymiş gibi görünmekteydi. Zaten silinmeye aday maddeler listesine de alınmıştı.Whitelionarda (mesaj) 21:03, 6 Eylül 2015 (UTC)

Tarih sıkıntısı[kaynağı değiştir]

İsim sadece 2014 hazitanındaki savaşi kastediyor.Yani çok eksiği var Mehk63 (mesaj) 08:27, 9 Eylül 2015 (UTC)

Mehk63, bir üst başlıkta sebepleri açıklanmış. --Turgut46 08:35, 9 Eylül 2015 (UTC)

Turgut46Turgut bey sadece başlık zaten konuyu daraltıyor. Bu imzasız yazı Mehk63 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.