Tartışma:Kût'ül-Amâre Kuşatması

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Kut'ül Ammare Kuşatması sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Osmanlı İmparatorluğu maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tarih (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 


Lütfen maddeleri hiç bilmeyen kişilerin alıyacağı şekilde yazın.

nedir Kut-ul Amere?

  • Nuri Paşa’nın göbek adı mı?
  • Altıncı Ordu'nun lakabı mı?
  • Irak Cephesinin adı mı?
  • General Tawsend’e bizimkilerin taktığı isim mi?
  • Bu beş generalin toplu adı mı?
  • Çıkarma (çıkartma değil)yapılan sahil mi?
  • İngiliz basınına verilen isim mi?

Bu makaleden anlaşılmıyor ayrıca niye her cümleyi telgraf çeker gibi madde madde yazdınız?

Nuri paşa savundu stop, General Tawsend esir alındı stop, İngiliz basınında infial uyandı stop. türünde olmuş biraz

Saygılar Wisdom 10:56, 15 Şubat 2006 (UTC)

Şu anki hali ile burada durması veya durmaması arasında bir fark göremiyorum.Madde ile ilgili bu kadar bilgisi olan zaten okumaz, bilgisi olmayanda anlamaz.--Ugur Basakmesaj 11:08, 15 Şubat 2006 (UTC)

Kut'ül Amare, Dicle Nehri kıyısında Şattülarap kanalı ile birleşen Basra Körfezi'nin 350 km kuzeyinde, Bağdat'ın 170 km güneyinde bulunan bir kasabadır yani bu ad savaş bölgesinden gelmekte

Sayın Arkadaşlar tartışma için elleriniz çok hızlı[kaynağı değiştir]

Bugün sadece bir kaç saat önce başladığım ve işim dolayısıyla devam etmediğim ki ben doktorum hastanemde idari vazifelerim var tahakkuk, satın alma ve eczanede ki görevlerim nedeniyle tabiiki ara verdim. Ayrıca konu ile ilgili daha sağlıklı bilgi yazmak için araştırma yapmam gerekli takdir edersiniz ki bu çok doğal. Sizlerden benim yazmış olduğum ve çok iyi tekamül ettiğini düşündüğüm makalelerde olumlu eleştiri almadım ama bu konuda böyle hızlı yazılar yazmanız beni çok şaşırttı.Muhammet Alp Yılmazgil 13:52, 15 Şubat 2006 (UTC)

Öncelikle bu bir eleştri değildir sadece tavsiyedir.

Şu haliyle yazılmış olan yazı niteliksizdir ansiklopedik değildir. Böyle bir yazının bir doktorun kaleminden çıkması da beni ayrıca şaşırttı. Ben doktorların sadece yazılarının okunaksız olduğunu sanıyordum.

Doktor olabilirsiniz acil bir işiniz de çıkmış olabilir bu doğaldır. Ancak eğer bir işiniz varsa ve sonradan bu maddeyi geliştirmek istiyorsanız o zaman altına taslak şablonu koyarsınız o zaman da insanlar buna devam edileceğini anlarlar yada kendileri altına devam ederler.

Bu haliyle bırakırsanız büyük ihtimalle sil şablonu yapıştırılır ve silinir.

Öte yandan size tavsiyede bulanları "eleştirmede acelecisiniz" diyerek siz eleştirmiş oluyorsunuz.

Saygılar Wisdom 14:45, 15 Şubat 2006 (UTC)

İlginç yaklaşımlar için[kaynağı değiştir]

SAYFANIN GEÇMİŞİ
12:57, 15 Şubat 2006 Wisdom 12:51, 15 Şubat 2006 Muhammet.alp 12:45, 15 Şubat 2006 Muhammet.alp
  • TARTIŞMA SAYFASINA YAZINIZI SAAT 12:56 da yazmışsınız. Hızdan bahsetmemin sebebi bu 11 dk önce yazı yazdım ve siz 11 dk sonra eleştirdiniz ve devamında yazımada eleştirde bulundunuz. İller ve ilçeler konusundada aynı hassasiyeti göstermenizi ve bir çok ilçe içinde tartışma sayfasında aynı tavrı sizden bekliyorum.
    Birkaç örnek: Şifa Camii, Kazasker Camii, Akyurt, Ankara, Altındağ, Ankara,Evren, Ankara
    Ben başka birşey söylemek istemiyorum.İyi günler.


Muhammet Alp Yılmazgil 10:42, 16 Şubat 2006 (UTC)

doğruluğundan ve yaygınlığından emin değilim. başka yazılışlar da söz konusu. ayrıca 'muharebe' ve 'savaş' olarak da anılıyor. --kibele 23:29, 30 Nisan 2016 (UTC)

Ammare yerine, Kut'ül Amare Kuşatması ismi gerek kitaplarda gerekse arama motorunda daha yaygın. İngilizce Vikipedi de kuşatma ifadesini kullanmış. Tarafsızlık açısından sıkıntı oluşmuyor. Muharebe ve savaş da geçiyor ama diğerlerine nazaran yaygın değiller. Alexandre M. 23:52, 30 Nisan 2016 (UTC)
amare olarak düzeltildi. kuşatmada da bir sorun yoksa 'madde adı' etiketi çıkartılabilir. --kibele 09:27, 7 Mayıs 2016 (UTC)
Hocam Fransızca, Almanca, İngilizce, Rusça Vikipedi'de Kuşatma olarak geçiyor bence etiketi kaldırın --Erdo Can 13:07, 7 Mayıs 2016 (UTC)

@Cobija Madde adı ile ilgili güncel bir tartışma var. Adı değiştirirken gözünüzden kaçmış sanırım. Alexandre M. 19:25, 9 Mayıs 2016 (UTC)

Aa, evet. Saygısızlık etmek istememiştim, ihtiyatsızlığım için kusura bakmayın. TDV İslâm Ansiklopedisi'nde Kûtül'amâre, MEB İslâm Ansiklopedisi'nde Kût-ül-Amâre olarak çeşitli akademik kaynaklarda da kişinin meşrebine göre farklı şekillerde geçiyor. Orijinal yazımını da dikkate alarak bu şekilde taşıdım, geri alınıp üzerinde tartışılınabilir. --cobija 20:01, 10 Mayıs 2016 (UTC)