Tartışma:Kubbetü's-Sahre

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Kubbet-üs-Sahra sayfasından yönlendirildi)

Arapça İsimlerin Latin Esaslı Türk Alfabesiyle Yazımı[kaynağı değiştir]

Bu kutsal mekanın adı Kubbet-üs-Sahra'dır ve Arapça imlalı şeklin Türkçe alfabesine aktarılmasında ya Kubbet-üs-Sahra ya da Kubbetü's-Sahra imlası kabul edilebilir. Türkoloji çalışmaları ve diğer dil bilimi çalışmalarında bu iki transkripsiyon kabul edilir.

ventus 11:26, 24 Nisan 2009 (UTC)


Kubbetüs Sahra şehir değil, bir bina. Orada Kudüs yazmalıydı. Ayrıca Küdüs'ün müslümanlar için kutsal sayılması sadece ona bağlı değil. Hem o hemde Mescit-i Aksa dan dolayı.

Hz.Muhammedin miraca çıktığı yer Mescid-i Aksa'dır diye biliyorum. İlgili başlıklarda da böyle geçiyor. Piyade13

Siyonizm in oyunu[kaynağı değiştir]

doğru biliyorsun mescidi aksadir . peygamber efendimizin mihraca çıktığı yer. mescidi-sahra soyistlerin oyunudur !!!!! aslında diyorlarki haşa kela hz.muhammed mescidi aksadan deil mescidi sahradan

yükseldi göğe neden böle diyorlar çünkü ;

yahudiler kendi inancları olan yıkılan süleyman tapınağını yeniden insa etmek istemektedirler .ve bunun içinde mescidi aksanın yıkılması gerekli onlara göre . ve sürekli karmaşa cıkarıp mescidi aksanın çökmesini sağlamaktır. sonrada diyeceklerki " eee zaten hz. peygamber mescidi aksandan deil sahradan yükseldi sizin için önemi olmayan biyer " gibi vs.

kısaca bir kafa bulandırma oyunlarından bir tanesi Aslinda Filistinde Sorun neydiki de savaş çıktı ?

yahudilerin inancına göre mescidi aksayı yıkıp yendi tapınaklarını yaptıktan sonra yine onların inancına göre davud soyundan gelen bir kişi yani mesih dünyayı huzura kavusturucak dünyayı tevradla yöneticek .

ve Onların Tanrısı Yahudi milletini Seçmiş ve üstün kılmıs yahudi olmayan herkesin ölmesi lazım !!! Haşa hela

ve ayrıca yahudi bayrağındaki çift şerit nil nehri ve fıratı temsil eder. ortasındaki yıldız ise yahudileri

bayrağın anlamı ise : nil ve fırat nehirleri boyunda yahudi hakimiyeti. kısaca dünya bizimdir :)demek

lübnan ve filistin nil ve fırat nehrine yakıl ülkeler ondansonra suudi arabistan yemen somali suriye iran türkiye gibi ülkeler gelmektedir . dünyaya hakim olma sevdasi nil ve fırattan başlar kısaca :)

Maddede "Batılılar tarafından daha çok Ömer Camii olarak bilinir" yazılmış. EnWiki'de ise Ömer Camii ile karıştırılmamalıdır yazıyor. Büyük ihtimalle yanlış olan bu bilgiyi siliyorum. --Gökhan 04:38, 29 Nisan 2009 (UTC)


Hatali bilgi[kaynağı değiştir]

"Güvenlik nedeniyle İsrail askerleri 18 ile 45 yaş arasındaki Müslüman ibadetçileri sokmuyor."

Bu kisim kesinlikle dogru degil. Ben 2009 Subat ayinda, tesettürlü olmamdan ötürü alenen Müslüman olarak taninabilmeme ragmen dogu Kudüs'e gidip, Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs-Sahra'yi ziyaret edebildim. Bati Kudüs'ten doguya geciste sadece Israil askerleri tarafindan nereli oldugum ve Müslüman olup olmadigim soruldu. Yanimda Fas'li ve tesettürsüz bir arkadasim vardi, onun Müslüman olup olmadigindan süphe ettiklerinden Fatiha Suresini okuttular ona. Yani isin asli, Müslüman olmayan oralara kolay kolay giremiyor ve bunu Israil askerleri uyguluyor. Gayrimüslimlerin gecmesi turist olunca mümkün oluyor gerci ama kutsal mabetlere gayrimüslimler Mescid-i Aksa görevlileri tarafindan alinmiyor.

Bu yanlis anlasilmanin düzeltilmesini rica ederim.

imla kuralları[kaynağı değiştir]

Lütfen yazı ekleyenler imla kurallarına dikkat etsin. -de / -da ' ların nerede ayrı nerede birleşik yazılacağını öğrendikten sonra makaleye ekleme yaparsak çok sevinirim. OK SHAN

Yanlış bilgide ısrar[kaynağı değiştir]

Kubbet-üs Sahra Müslümanlar için kutsaldır ama en kutsal mekan değildir. Kudüsle ilgili olarak Mescid-i Aksa en kutsal 3. yerdir. Mescid-i Aksa(3) ; Kabe(1) ve Mescid-i Nebevî(2)'den sonra 3üncü sırada yer alır ama bazı kullanıcılar inatla Dünya'da en kutsal ikinci mekandır diyorlar. http://en.wikipedia.org/wiki/Holiest_sites_in_Islam_%28Sunni%29


OK SHAN

İki farklı yapıyı karıştırmak[kaynağı değiştir]

Ne yazık ki bazı kullanıcılar istemeden de olsa Kubbet-üs-Sahra ile Mescid-i Aksa'yı karıştırıyor. Kulaktan dolma bilgiler buray ayazılmış. Oysa ki, bazı İsraillilerin altında gömülü olduğunu düşündükleri Tapınak için yıkmak istdikleri yer Mescid-i Aksa'dır. O kısmı siliyorum. Buyrun link: http://yenisafak.com.tr/aktuel/default.aspx?t=24.01.2007&c=5&i=25685

OK SHAN

Mullalak taşının havada duruyor olması hakında.[kaynağı değiştir]

Muallak taşının havada durduğunu gören yoktur. Fakat buna rağmen maddede bu taşın gerçekten havada durduğu yazılmış. Bu şekilde yazıldığı zaman bu maddeyi okuyanlar, bu taşın ispatlı şahitli ve tartışmasız bir şekilde havada durduğunu sanarak yanılırlar. Bu yüzden bu bölümü daha tarafsız bir şekilde değiştirdim. BilimSever 16:19, 22 Şubat 2011 (UTC)