Tartışma:Koz helva

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Mutfak (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İtalya (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İtalya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İtalya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yazıklar olsun[kaynağı değiştir]

Maddede kullanılan Fransızca kaynak bile "buna Türkçede koz helva denir" yazıyor ama biz koz helvası yerine "nuga" maddesi yapıyoruz. Neden? Cevabını ben bilmiyorum. Neden tartışma başlığına "yazıklar olsun" yazdım? Çünkü güya Türkçe Vikipedideyiz. Peki neden maddeyi Türkçe adına taşımıyorum? Çünkü önceki deneyimlerimden biliyorum ki burada Türkçe hor görülüyor; buna benzer her Türkçeleştirme girişimim, üstelik tartışmadan da kaçınılarak geri çevirme ve benim için mide ağrısı ile son buldu. Biraz da ondan "yazıklar olsun" diyorum. Merak eden taşısın maddeyi, görelim; belki beni geri çevirenlerin derdi Türk dili ile değil E4024 iledir. (Umarım ve kalpten dilerim öyledir.) Çünkü Türkçe bizim ses bayrağımız, varlığımızın kanıtı, özgürlük haykırışımızdır... E4024 (mesaj) 00.24, 22 Aralık 2019 (UTC)[yanıtla]