Tartışma:Konya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Yanlış bilgi[kaynağı değiştir]

Konya İli Merkezi 691.106 olan nüfusu ile Türkiye'nin bakımından ilk 3 ilçeyi teşkil etmektedir. (anlaşılmıyor) ki bu bilgi de yanlış.

fdfd [değiştir]

bir miktar da resim olsa daha da guzel olur bence makale yazıyodu yanlışlıkla sildim özür dilerim yeniden ekledim :D

Bilgileri yanlış vermeyelim dikkatlı olalım.. Şuğra dagasan (mesaj) 20:09, 30 Ocak 2017 (UTC)

Dış Bağlantılar[kaynağı değiştir]

Verilen linkler mantıklı olsun. Ağır ve yanlı siyasi haber yayınlayan haber siteleri (Konya.com gibi) Konya'yı tanıtma misyonunun aksine Konya'yı rezil etmektedir.

Konya sayfasından belediye sitelerinin linklerinin kaldırılmış olması anlamsızdır. Bu sayfa Konya Şehri'nin sayfasıdır. Şehri en iyi tanıtan da Belediye sayfalarıdır. Konya.gov.tr vilayet sitesidir, Konya şehri hakkında yerel yönetimler kadar içerik yoktur ve bu çok doğaldır.

Eski linkler gözden geçirilerek kısmen yeniden yayımlanmıştır.Bu imzasız yazı Segman (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17:15, 27 Temmuz 2007‎

Birleştirme[kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanun ile büyükşehir belediyesinin sınırları il sınırlarına genişletildiğinden ve köy çeşmesinde yapılan tartışmanın ardından il ve merkez maddeleri tek madde altında birleştirilmiştir.--B.S.R.F. 💬 06:21, 12 Ağustos 2014 (UTC)

Harkilan oğlu Aleksandıran oğlu Rişan[kaynağı değiştir]

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde, şehrin eski kurucularından birisiyle ilgili şöyle bir rivayet geçiyor;

Bu eski şehrin ilk kurucusu, Yunanlılardan Yanvan Tarihi sahibinin yazdığına göre Hazret-i Yahya aleyhisselâm zamanında kayserlerden Harkilan oğlu Aleksandıran oğlu Rişan'dır. (3. Kitap, 1. Cilt, s.21)

Burada şehri kurduğu söylenen, adı geçen yöneticinin ve iki üst soyunun kimler olduğunu bilen var mı? Hierapolisli Agapius'un eserinde Konya ile ilgili bilgi aradım ama bulamadım. Siz de arama yapmak isterseniz, linkini verdim.-- İskenderBalas💬 12:39, 14 Ekim 2015 (UTC)

Konya şehri, Konya vilayeti[kaynağı değiştir]

Konya ili ve şehri için iki ayrı madde meydana getirmelidir. --81.217.18.39 16.11, 8 Şubat 2019 (UTC)[yanıtla]