Tartışma:Kendi Yollarına Giden Erkekler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Feminizm (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Feminizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Feminizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde İngilizce'den çevrilerek oluşturulmuş ve oradaki tanım cümlesi kaynakları ile birlikte şu şekilde yazılmış :

Anti-feminist, kadın düşmanı, çoğunlukla erkeklerin kendilerini kadınlardan ve feminizm tarafından yok edildiğine inandıkları bir toplumdan ayırmalarını savunan çevrimiçi bir topluluktur.[1]"

Ancak daha sonra tanım cümlesi "Sayfanın objektif ve uygun bir hale gelmesi" açıklamasıyla şu hale getirilmiş ama kaynak kaldırılmamış

bir erkeğin kendi kişisel özgürlüğünü ve geleceğini koruyabilmesi felsefesine dayanan ve hızla büyüyen, dünya çapında bir fenomendir.


Tarafsızlık hakkında endişeleri anlıyorum ve sayfa oluşturulurken kötü bir çeviri yapıldığını görüyorum ama yapılan bu değişiklik, kaynaklı ifadeyi kaldırmak, kavramı yeni baştan herhangi bir kaynak belirtmeden kendine göre yeniden yapmak ve sanki bu tanım belirtilen kaynaklarda yer alan tanımmış gibi okuyucu yanıltmaktır.

Aynı şekilde ikinci paragraf da "Aynı cümle tepkiler kısmında yer alıyor" açıklamasıyla kaldırılmış. Kaldırmak yerine özetlenebilir, cümle düzenlenebilirdi. Çünkü giriş bölümü, maddenin içeriğinin, önemli yönlerinin özetlendiği bir yerdir (Giriş bölümü) ve tepkilere dair kısa bir açıklamaya giriş bölümünde yer verilmesi uygundur.--Başak (mesaj) 00.13, 6 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]