Tartışma:Kastamonu (eyalet)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Eyaletin Sınırları[kaynağı değiştir]

Resimdeki sınırların doğruluğundan emin miyiz? Hicri 1266 (takribi 1850) yılına ait olan salnamede Kastamonu Eyaleti sınırları çok daha farklı bahsedilmiş. Buradan 1266 yılına ait salnameye bakabilirsiniz (70 ve 72. sayfa arasında Eyalet-i Kastamonu Başlığı altında). Buradan yapılmış bir çeviri denemesi yine sınırların farklılığını gösteriyor. İlgili bir kişinin maddeyi düzenlemede yardımcı olması çok iyi olur.


Bilgi kutusunda eyaletin özgün adı için Eyalet-i Kastamonu yazarken tanımda Eyâlet-i Kastamuni denilmiş. Bu ikiliğin giderilmesi gerekiyor. --Seferoğulları (mesaj) 22:33, 22 Şubat 2014 (UTC)

Hangisi doğruysa düzeltebilir misiniz?--RapsarEfendim? 22:37, 22 Şubat 2014 (UTC)
Kastamonu Vilayeti sayfasında ve yabancı dillerdeki sayfalarda Kastamuni şeklinde yazıyor. Bunu doğru kabul ediyorum. --Seferoğulları (mesaj) 00:02, 23 Şubat 2014 (UTC)
Anadolu eyaleti ile kastamonu eyaleti takdimlerinde hata goruyom. biri digerinin uzerinde, halbuki anadolu eyaleti henuz tek parca iken kastamonu sadece bir sancak. bkz https://tr.wikipedia.org/wiki/Anadolu_Eyaleti a.nailov 02:59, 25 Aralık 2014 (UTC)