Tartışma:Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Amerikan sineması (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerikan sineması maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerikan sineması kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Disney (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Disney maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Disney kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti[kaynağı değiştir]

"Orijinalinde ayrı yazılıyor diye Türkçe'de de ayrı yazılacak" diye bir kural herhalde yoktur ama Black Pearl diye yazılan bir adı Karainci diye değil de Siyah İnci ya da Kara İnci diye çevirmek doğrudur.

Öte yandan, bu filmin adının tercümesi:

  • Karayip Korsanları: Kara İnci'nin Laneti ya da
  • Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti

olabilir ve film Türkiye'de ikici adla gösterime girmişti. İnternetteki ciddi sinema kaynaklarında da ikinci ad var; birincisi yok.

Maddenin adını bahsettiğim şekilde ve sonunda (film) ekini kullanmadan çeviriyorum. (film) ekini kullanmayacağım çünkü en:'de görebildiğim kadarıyla, bu ada sahip yegane madde bu film olacak ve bir anlam ayrım sayfası olmayacak [1].

--Doruk Salancı 13:12, 18 Temmuz 2006 (UTC)