Tartışma:Kadir Mısıroğlu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

bu kişinin biyografisi kendisincemi yazılmış? tanıtımdan çok kişisel reklam sayfası gibi olmuş.--Muratero 18:38, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Kisinin tarihciligi konusunda derin suphelerim vardir, eserlerinin kabul gorurlugu kanitlanmali, eserlerinde objektif bir yaklasim sergilemiyor.--78.142.114.5 08:01, 16 Temmuz 2013 (UTC) Kubilay

Çoğu görüşü belgelidir (...) okursanız ve dinlerseniz göreceksiniz. Cedkanafatsum (mesaj) 19.39, 15 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Kadir Mısıroğlu Tarihçi Değildir[kaynağı değiştir]

Bu kişinin tarih alanında herhangi bir akademik öğrenimi yoktur. Yazdığı kitaplar geniş araştırma ve kaynaklara dayanmayıp, sınırlı sayıda ve tarafsızlığı oldukça şüpheli kaynaklara dayanmaktadır. Aynı zamanda youtube video portalındaki videolarında, bazı ülkelerin istihbarat için cinleri kullandığı gibi garip iddialar öne sürmekte (https://www.youtube.com/watch?v=lkaTahhLRbE), herhangi bir kaynağı olmadığı hâlde Hamidiye zırhlısının cumhuriyetin ilk döneminde şapka giymeyi reddettikleri için Rize'yi topa tuttuğunu iddia etmektedir (https://www.youtube.com/watch?v=JwAETqEcaEQ). Bu kişinin "tarihçi" sıfatıyla Wikipedia'da yer alması Wikipedia'nın güvenilirliğine ve tarafsızlığına önemli derecede gölge düşürebilir.--78.190.71.43 13:27, 24 Mart 2014 (UTC)

Bi sakin yahu! Maddede tarihçi değil "tarih araştırmacısı" yazıyor. Nefesini boşa yorma.Saygılarımla. Üzgünüm Ad Veremem (mesaj) 04:26, 5 Nisan 2016 (UTC)

(...) Cedkanafatsum (mesaj) 19.26, 15 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Bence Kadir beyin yazdıklarını akademik tarih değil ama popüler tarih başlığı altında incelemek daha doğru olacaktır. Dolayısıyla maddeye popüler tarih yazarı yazılabilir. Onurwiki (mesaj) 10.11, 6 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Bence sözlüklerin tarihçiyi nasıl tanımadığına bakmak bu konuda bize faydalı olacaktır. Kubbealtı lugatı, tarihçiyi şöyle tanımlamış: Târihî konular üzerinde araştırma yapan ve bunları yazan kimse. Tdk şöyle tanımlamış: Tarihsel konular üzerinde araştırmalar yapan, tarih kitapları yazan kimse, müverrih. Dil derneği ise şöyle tanımlamış: Tarihsel konular üzerinde araştırmalar yapan, tarih kitapları yazan kimse, °müverrih. Bu tanımlar açısından bakıldığında bence Kadir Mısıroğlu tarihçi olarak değerlendirilebilir. Onurwiki (mesaj) 11.15, 6 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Kanuna Aykırı Söyleşiler ve Değerlere Hakaret[kaynağı değiştir]

Kişinin tarih bilgisinin tutarsızlığı tartışılacak bir konu iken, paylaşım ve sosyal ağ sitelerinde yayınladığı birçok videonun, Mustafa Kemal Atatürk'ü karalayan ve üstü kapalı hakaretler içerdiği tartışılması manasız olacak bir durumdur. Anayasanın 5816 sayılı Atatürk'ü Koruma Kanununa da ters fikirler içerdiği de tartışılacak bir diğer konudur. (https://www.facebook.com/photo.php?v=637489419658974&set=vb.125892357485352&type=2&theater)

Adam belgelerle çıkıyor. Bunun neresi aykırı. Atatürk'e tek bir küfür bile etmemiş. Aksine gerçekleri söyledi (...) Cedkanafatsum (mesaj) 19.29, 15 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Kayda Değerlik[kaynağı değiştir]

Yukarıda 2 sene önce belirtildiği gibi tarihçi değilken tarihçi denilmiş ve bilgilerin ne kadar doğru olduğunu kontrol eden birisi de yok gibi gözüküyor. Bu maddenin KD olup olmadığı konuşulabilir. Ԙobserve 08:43, 4 Nisan 2015 (UTC)

kişi hakkında kaynaklar var gördüğüm kadarıyla. bu açıdan kayda değerlik sorunu varmış gibi görünmüyor. ancak maddedeki etiketten de anlaşılacağı gibi güvenilir kaynaklardan beslenmeli. maddede tarihçi değil, tarih araştırmacısı yazıyor. başka bu tür içerik varsa çıkartılabilir, eleştiri vb. diğer bilgiler girilebilir. --kibele 11:37, 7 Nisan 2015 (UTC)
kadir KD'dir.----Modern primat ඞඞඞ İLETİ 17.42, 19 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]

Devriyeciler kişinin itibarına zarar verme niyeti taşımaktadır.[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kadir_Mısıroğlu sayfasında devriyeleriniz kişiye hakaret iceren köşe yazısını biosuna yazarak kural ihlal etmektedirler.

söz konusu yazı Yılmaz Özdilin Kadir Mısıroğlu hakkındaki görüşleri olmakla beraber biosunda bulunmasını gerektirecek herhangi bir gerekçe yoktur. Kaldı ki köşe yazısı kişiye hakaret maksadında ve herhangi bir belgeye dayanmayarak yazılmıştır.

Ayrıca siyasi maksatları bulunan bu devriyeler yazarın biosuna bu yazıyı ekleyerek itibarına zarar verme maksadındadırlar. Bu imzasız yazı Byigit7 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mısıroğlu bir tarihsel revizyonisttir[kaynağı değiştir]

Mısıroğlu, yazdığı kitaplar ve söylediği sözlerden anlaşılacağı üzere bir tarihsel revizyonisttir. İlk kitabının ismi dahi onun tarihsel revizyonizmine delil addedilebilecek mahiyettedir. Sözlerinin bir kısmıysa komplo teorisidir. Birkaç örnek:

  1. "Karl Marx bir cinnîdir. Benden duyun. Ben onun doğup yaşadığı yeri gördüm. Trier'de doğmuştur, Almanya'da. Trier, minare boyu kayalıkların olduğu bir yerdir. Trier, onun çocukluğunun geçtiği yerdir. O kayalıkların dibine gider, düşünürmüş. Ona Das Kapital'i yazdıran şeril cinnilerdir..."
  2. "Shakespeare İngiliz değildi. İngiltere'de bu isimde bir adam gelmemişti. Shakespeare'in aslı Şeyh Pir'dir, üstad, ihtiyar. Ve Shakespeare gizli bir Müslüman'dı."
  3. "Alman Harbi devam ederken Komünist Rusya'da Stalin emretti: 'Kumlara Ayet el-Kürsi okuyun, Alman ordusunun üzerine serpelim.' En azından maneviyat takviyesi için komünist bunu yaptırdı."
  4. "Bana göre Çanakkale Harbi bir büyük harp değildir. Çanakkale, askeri bakımdan bir faciadır. Şu beğenmediğiniz Kıbrıs Harekâtı, Çanakkale'den daha ehemmiyetli bir harptir bizim için..."
  5. "...Yahudiler cinnileri istihbaratta kullanıyorlar."
  6. "Dünyada 2 büyük süper güç kalacaktır. Bunlardan biri Yahudi Enternasyonal Gücü, diğeri ise İslam Enternasyonal Gücü. Yahudi Enternasyonal Gücü'nün en mühim kalesi Çin olacaktır. İslam Enternasyonal Gücü'nün kalesi ise Türkiye olacaktır."
  7. "Lozan, Mustafa Kemal'in hilafeti övmesi üzerine inkıtâya uğramıştır. Çünkü, Mustafa Kemal ile İngilizler hilafeti kaldırmak üzerine anlaşmıştı."
  8. "Yunan ordusu İzmir'e hilafet pazarlığından dolayı çıkmıştır!"

Ona "tarih araştırmacısı" demek yeterli olmadığı gibi, kaynak olarak eklenmiş haber sitelerinde "tarihçi" denmektedir, dolayısıyla hem alakasız hem yanlış bir bilgidir. Bir tarihsel revizyonist olduğunu girişteki tanıma yazdım. - Ullierlich 10:11, 5 Ağustos 2017 (UTC)

Uzun araştırmalar sonucu bir görüşleridir. (...) Üstelik Kadir Mısıroğlu'nun 100 lerce konuşması ve 10 larca kitabı var (...) Cedkanafatsum (mesaj) 19.37, 15 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Ne revizyonist, ne tarihçi[kaynağı değiştir]

Revizyonist kelimesi saptırmacı demektir. Onun tarihçi sayılmadığı için revizyonist gibi bir kelime yerine daha tarafsız ve ansiklopedik olacağını düşündüğüm "tarih yazarı" ibâresinin getirilmesini teklîf ediyorum. Pek tabiî tarihçi olmayan biri de tarih hakkında kitablar yazabilir. Akay Çelebi (mesaj) 16:11, 28 Ağustos 2017 (UTC)

Tarafsiz bir madde degil[kaynağı değiştir]

Arkadaslar, Vikipedi taraftar, yobaz editor dolmus. Bu adami ister sevin ister sevmeyin, bir acik ansiklopediye yakisir sekilde hareket etmelisiniz. Adam bir seyler hakkinda iddiada bulunmus. Ben de nedenini buldum. Bir zahmet asagidaki siteyi okuyup bilgi ekleyin de tarafsiza benzer bir makale olsun. Bu haliyle gayet cirkin bir makale olmus. http://nurullahmisiroglu.com/sufi-mesrep-bir-muellif-shakespeare-seyh-pir-2.html 91.146.137.194

Taraflı veya yanlış olan cümle ya da cümlelere işaret edebilir misiniz? Onlar özelinde tartışalım. Ben hızlıca bir baktım, taraflı denebilecek bir cümle bulamadım. Yaptığınız değişiklik Kadir Mısıroğlu hakkında değil, doğrudan Shakespeare hakkında olduğu için ve sizin kendi çıkarımlarınızı içerdiği için (özgün araştırma) kabul edilmemiş. •gufosowa•✆• 15.55, 29 Temmuz 2019 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi özgür ve tarafsız olmak zorundadır, ister sevelim ister sevmeyelim burda editör konumunda iş yapıyorsak insanlara haklı ve doğrulayıcı bilgi vermek zorundayız ne köşe yazıları ne tek kanaldan yapılan haberler ne esas kaynağı olmayan yazılar ne de duygusal etkenler dolayısı ile değiştirilmiş parçalar Vikipedi hukukuna ve hakkında yazılan bireyin kişisel özel hak hukukuna aykırıdır. Lütfen düzgünce işimizi yapalım. Zooker2212 (mesaj) 11.17, 31 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Üstte belirtildiği üzere genel ifadelerden kaçınarak cümleler/ifadeler özelinde yorum yaparsak hem usül hem biçim yönünden en doğru olana varmış oluruz. Ayrıca madde herkese açık, geliştirmek isteyen bütün kullanıcılarımız geliştirebilir. chansey mesaj? 11.21, 31 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Kadir Mısıroğlu Tarihçidir[kaynağı değiştir]

Kadir Mısıroğlu umumiyeti Türk tarihine müteallik altmıştan fazla kitap telif etmiş bir Türk tarihçisidir. İlaveten hali hazırda Üsküdar'da mevcut bulunan Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı'ndaki arşivi ve sair çalışmaları kendisinin tarih sahasında görmezden gelinemeyecek çalışmalara imza attığını ispat eder. Mezkur kitap listesi aşağıdaki gibidir:

Amerika'da Zenci Müslümanlık Hareketi/ Kadir Mısıroğlu Âşıklar Ölmez!.. / Kadir Mısıroğlu Barbaros Hayreddin Paşa (Tarihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Doğru Türkçe Rehberi yahud Bin Uydurma Kelimeyi Boykot / Kadir Mısıroğlu Bir Mazlûm Pâdişah: Sultan Abdülaziz/ Kadir Mısıroğlu Bir Mazlûm Padişah: Sultan Abdülhamid / Kadir Mısıroğlu Bir Mazlûm Padişah: Sultan Vahideddin /Kadir Mısıroğlu Cem Sultan’ın Papağanı (Tarihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Cemre (Şiirler) / Kadir Mısıroğlu Düzmece Mustafa (Tarihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Filistin Dramı'nın Düşündürdükleri / Kadir Mısıroğlu Geçmiş Günü Elerken C-I / Kadir Mısıroğlu Geçmiş Günü Elerken C-II / Kadir Mısıroğlu Geçmişi ve Geleceği ile Hilâfet / Kadir Mısıroğlu Gurbet İçinde Gurbet / Kadir Mısıroğlu Hayat Felsefesi Yâhud Yaşamak Sanatı /Kadir Mısıroğlu Hicret: Aziz vatandan ayrılışın hikâyesi/ Kadir Mısıroğlu İslam Dünya Görüşü / Kadir Mısıroğlu İslâm Yazısına Dair / Kadir Mısıroğlu İslâmcı Gençliğin El Kitabı / Kadir Mısıroğlu İthaflı Fıkralar / Kadir Mısıroğlu Kanlı Düğün (Tarihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Kavuklu İhtilâlci: Şeyh Bedreddin (Tarihî Roman) /Kadir Mısıroğlu Kırık Kılıç (Tarihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Kurtuluş Savaşında Sarıklı Mücâhidler / Kadir Mısıroğlu Lozan Zafer mi, Hezimet mi? C-I / Kadir Mısıroğlu Lozan Zafer mi, Hezimet mi? C-II / Kadir Mısıroğlu Lozan Zafer mi, Hezimet mi? C-III / Kadir Mısıroğlu Macar İhtilâli / Kadir Mısıroğlu Makbul ve Maktul İbrahim Paşa (Tarihî Roman) /Kadir Mısıroğlu Malkoçoğlu Kardeşler (Tarihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Mimar Koca Sinan (Tarihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Moskof Mezâlimi / Kadir Mısıroğlu Muhtasar İslam Tarihi I / Kadir Mısıroğlu Muhtasar İslam Tarihi II / Kadir Mısıroğlu Muhtasar İslam Tarihi III / Kadir Mısıroğlu Musul Mes'elesi ve Irak Türkleri / Kadir Mısıroğlu Osmanoğulları'nın Dramı - 50 Gurbet Yılı - / Kadir Mısıroğlu Of Lala (Masal) / Kadir Mısıroğlu Osmanlı Tarihi I / Kadir Mısıroğlu Osmanlı Tarihi II / Kadir Mısıroğlu Perili Köşk (Masal) / Kadir Mısıroğlu Piri Reis / Kadir Mısıroğlu Sokollu Mehmed Paşa (Tarihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Tarihten Günümüze Ermeni Meselesi ve Zulümler / Kadir Mısıroğlu Tarihten Günümüze Tahrif Hareketleri C-I / Kadir Mısıroğlu Tarihten Günümüze Tahrif Hareketleri C-II / Kadir Mısıroğlu Tarihten Günümüze Tahrif Hareketleri C-III / Kadir Mısıroğlu Trabzon Meb'usu Şehid-i Muazzez Ali Şükrü Bey / Kadir Mısıroğlu Uzunca Sevindik (Tarihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Üç Hilâfetçi Şahsiyet / Kadir Mısıroğlu Üstad Necip Fâzıl'a Dâir / Kadir Mısıroğlu Veli Bayezid’in Bedduası (Tarihi Roman) / Kadir Mısıroğlu Yunan Mezâlimi - Türk’ün Siyah Kitabı - / Kadir Mısıroğlu Zağanos Paşa (Târihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Zoraki Âsi - Şehzâde Bâyezid - (Tarihî Roman) / Kadir Mısıroğlu Altı Oku İslâmî İmanın Altı Şartı Yerine Konulmak Üzere İcad Edilmiş Olan: CHP'nin Günah Galerisinden Sayfalar / Kadir Mısıroğlu Asrın İhâneti: Paralel Yapı veya F. Gülen'in Günah Galerisinden Sayfalar / Kadir Mısıroğlu Özlü Sözler "Akıllı Adamlar İçin" / Kadir Mısıroğlu Kırk Görgü Şahidinden Naklen Benden Tarihe Haberler / Kadir Mısıroğlu Bu imzasız yazı RaxiyenSR (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23.00, 29 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

@RaxiyenSR hangi tarih bölümünden mezun oldu? ----Modern primat ඞඞඞ İLETİ 17.41, 19 Aralık 2021 (UTC)[yanıtla]
Kadir Mısıroğlu tarih bölümünden mezun olmadığı için tarihçi değildir.--Axis (mesaj) 13.09, 12 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Tarihçi sadece tarih alanında lisans eğitimi alan kişi midir? Tarih alanında eğitim görmemiş ama pek çok başarılı tarihçi vardır. Onurwiki (mesaj) 07.27, 6 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

kişinin fotosu[kaynağı değiştir]

daha güzel bir fotosu yok mu gerçekten?? mevcut foto gerçekten kalitesiz. kadir TC'de ünlü biri ve bence vikipediyle(ya da en azından genel ağ ile) uğraşan birisinde kadir'in güzel bir fotosu vardır. ona çağrı yapıyorum, lütfen kadir'in fotosunu yükleyin. buraya mutlaka göz atın. şimdiden elinize sağlık.. ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 17.31, 31 Ocak 2022 (UTC)[yanıtla]

kesinlikle iyi bir fotoğrafa ihtiyaç var. mevcut fotoğraf shitpost gibi duruyor zemheri'ye yaz 19.18, 21 Şubat 2022 (UTC)[yanıtla]

@Zemxer çözüm buldum. eğer mevcut fotoyu kaldırırsak herkesi düzgün foto yüklemeye teşvik edebiliriz. o yüzden şimdi bu fotoyu kalitesiz olduğundan dolayı kaldırıyorum. itiraz eden geri alabilir, ama lütfen buraya da bir çözüm sunsun.
bence fotosuz kalmalı eğer iyi foto istiyorsak. bu rastgele bir madde değil. kültüre geçmiş biri hakkında. ve bu vikipedi'ye yakışmıyor! ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 22.57, 12 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]
Merhaba, arkadaşlar kalite fotoğrafını yükledim bakmak isterseniz maddeye bakabilirsiniz en kaliteli bunu buldum sevgiler. Nemru (mesaj) 23.12, 12 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]
@Nemru haberiniz olsun, telif hakkı hakkında soru sordum görselin commons tartışma sayfasında. kamu malı, CC0 oluşunu biz nasıl anlayabiliriz? kaynak olarak K.M.'nin sitesini göstermişsiniz. mesela o sitede bu açıkça belirtilmiş mi? nasıl anlarız?
ayrıca o görsel çok geniş. kırparsak güzel olur. ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 09.07, 13 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]
@Nemru haberiniz olsun, fotoğraf telif hakkından dolayı commons'tan silinmiş. ----modern_primat ඞඞඞ İLETİ 21.53, 13 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]
Gördüm şimdi @Modern primat yüklememek en iyisi Nemru (mesaj) 22.04, 13 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]

Kadir mısıroğlu tarihçi falan değildir[kaynağı değiştir]

Tarih ile alakalı hiç bir okula gitmemiştir, dediği herşey yalandır 176.237.207.226 18.44, 3 Mart 2022 (UTC)[yanıtla]

Tarih alanında eğitim almamış olması bence bir kişinin tarihçi olduğuna hükmetmemize neden olmamalı. Tarih alanında "okula gitmemiş" ama çok kaliteli kitaplar yazan çok iyi tarihçiler var. Onurwiki (mesaj) 06.46, 6 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]

Bilgi kutusuna konulabilecek başka bir fotoğraf yok muydu? Eskiden Abdullah Öcalan maddesinin bilgi kutusuna konulmuş fotoğrafla yarışır cinsten bir fotoğraf bu. (@Kostantinopolisli Kostantinopulos, başka bir fotoğraf yükler misiniz lütfen?) – Aybeg 07.59, 17 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Tabiki efendim değiştiricem selamlar--Kostantin (mesaj) 08.09, 17 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
Resmi değiştirdim efendim ancak aynı resim görülüyor sayfada--Kostantin (mesaj) 08.28, 17 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
Şu anki Abdullah Öcalan maddesinin fotoğrafı da o cins. Onu da değiştirir misiniz? 1980OmerYilmaz (mesaj) 09.27, 17 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

"Komplo teorisyeni" tanımı ve tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Buradaki çoğu kişinin Kadir Mısıroğlunu sevmediği malum. Söyledikleri saçma ve komplo teorisi değerlendirmesi yapılsa da, sonuç olarak bu bizim yorumumuz oluyor. Maddeye komplo teorisyeni olduğuna dair güçlü ve tarafsız kaynaklar eklenmeli. Şu anki kaynaksız haliyle komplo teorisyeni ifadesi bir yakıştırma gibi duruyor.

"Mısıroğlu, Atatürk İngilizlerle anlaştı diyor. Bu çok saçma. O zaman komplo teorisyeni" - Bu bizim yorumumuz. Sonuç olarak tarafsız değil. Komplo teorisi olumsuz anlam taşıyan bir kavram.

Maddede şu an Kadir Mısıroğlu'nun söylediği teori cümlelere yer verilmiş. Komplo teorisyeni olup olmadığı bence okuyucuya bırakılması gereken bir yorum. Tarafsız ansiklopediye yakışan budur. --Buzuldiyar Mesaj 12.40, 24 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

@Buzuldiyar'a öncelikle bu konuyu dile getirdiği için teşekkür ediyorum. İfade ilk kez k:MrUnoDosTres tarafından yakın bir tarihte şurada eklenmiş. Madde metninin ilk cümlesinde yer alan "komplo teorisyeni" ifadesine ilişkin en azından -böylesine güçlü ve iddialı bir sav için bunun dahi yeterli olamayabileceğini düşünmekle birlikte- kuvvetli ve hacimli VP:BK, VP:GÜVEN olması gerektiğini önceden ifade etmiştim. Şurada bunu belirterek bir düzenleme yapmıştım. Bu düzenleme şurada Buzuldiyar'ın yukarıda sunduğu örneğe benzer biçimde benzer gerekçeyle, Atatürk'ün hilafeti yıkmak üzere İngilizlerle anlaştığı ve Shakespeare ile ilgili iddiaları komplo teorisyeni olduğunu gösterir. gibi kişisel bir yorumlamayla ve VP:TBA, VP:İK, VP:YİB, VP:KÜRSÜ'ye aykırılık oluşturacak biçimde geri alınmıştı. Şunu ifade etmek istiyorum, Atatürk İngilizlerle anlaştı dedi o zaman komplocudur, Vahdettin İngilizlerle anlaştı dedi o zaman şu düşmanıdır, A kişisi şununla anlaştı kaçtı o zaman budur, B kişisi bunu dedi, sen şunu savundun etc. sayısız örnek verilecek kadar geniş olan bu yüklemeler kümesi, bu tür kişisel çıkarım ve yorumlamalar bir ansiklopedide olması gereken ciddiyete, tarafsızlığa ve yukarıda belirttiğim ilkelerin tamamına doğrudan aykırılık oluşturur. A şahsı B grubuna göre komplocudur, C grubuna göre değildir, bu yüklemeler Vikipedi'nin uğraşı alanı ya da üzerinde durması gereken noktalar değildir. Enformasyon ve bilgi mevcut doneler ışığında VP:GÜVEN, VP:BK, VP:TBA ve diğer ilkelere riayet edilerek sunulur, yorumlama okuyucuya bırakılır. Son tahlilde, şahsın kişisel olarak sevilip sevilmemesi noktasında belirttiğim diğer ilkelerle birlikte VP:MİLLİ'ye de dikkat çekerek sunduğum gerekçeye istinaden ifadenin kaldırılıp yorumun okuyucuya bırakılmasının uygun olacağı düşüncesindeyim. SoliderMesaj? 13.48, 24 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]
@Solider şu cümleniz "A şahsı B grubuna göre komplocudur, C grubuna göre değildir, bu yüklemeler Vikipedi'nin uğraşı alanı ya da üzerinde durması gereken noktalar değildir." tam da demek istediğim durumu özetliyor. Çünkü Vikipedi tarafsız objektif ansiklopedi olarak A'dan Z'ye kadar her grup insanlara eşit yaklaşarak yorum katmadan içerik sunmak zorunda. İnsanları Atatürk'ü ne kadar seviyor, komplocu mu diye değerlendirmek ansiklopedinin alanı değil... Yazınız için teşekkür ederim. Karşıt argüman gelmezse veya komplo teorisyeni olduğuna dair güçlü ve tarafsız kaynaklar eklenmezse, Vikipedi'nin bence en önemli özelliği olan "tarafsız bakışı" korumak adına komplo teorisyeni tanımını maddeden çıkartacağım. --Buzuldiyar Mesaj 20.07, 24 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]

Mehmet Akif hakkında söylediği iddia edilen söz[kaynağı değiştir]

Maddenin tartışmalar kısmında, Mehmet Akif hakkında bir hakaret ettiği yazılmış. Basında da bu şekilde konuşulmuştu. Fakat video dikkatli dinlendiğinde küfür etmediği, desene dediği anlaşılıyor. Bu durumu maddeye nasıl ekleyebilirim? Onurwiki (mesaj) 06.45, 6 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]