Tartışma:Kızıl Yıldız Nişanı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Sovyetler Birliği (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sovyetler Birliği maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sovyetler Birliği kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Rusya (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Rusya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Rusya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sovyetlerde yaşayan türkler Kızıl Yıldız Sovyetler Birliği Kahramanı Madalyası için söylerler "altın" anlamında, zaten Türkiyede de "kızıl" sözcüyünün "altın" anlamı da var, bu sebepten bence Kırmızı Yıldız Nişanı daha doğru. Ben Düdanginski "Kızıl Yıldız Nişanı aldı" okurken "bu nasıl olur" diye düşündüm ve Sovyetlerden bunu okuyan her kes böyle düşünecek, araştıra bilirsiniz.--Melikov Memmedemail 11:22, 28 Temmuz 2009 (UTC)