Tartışma:Kıvanç Tatlıtuğ

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kıvanç Tatlıtuğ Türk kökenli[kaynağı değiştir]

(Türkce iyi konusmyiorum) Kıvanç Tatlıtuğ türk kökenlidir. Babası ama bir Boşnak kökenli anneden dünyaya gelmiştir. Ve sizin (...) daha dimekistiyorum ki. Biz Anadolu Türkler saaten Avrupali, Kafkasya veya Avrasya (Oğuzlar) kökenliyiz. Ve Balkan ülkeleri bağımsızlık kazandiklarinda bir cok Türk Ayrımcılık dolayi Anadoluiya göç veya zorunlu göç etmiştir. Siz ama haleden (...) Ama ilk Anadolu'da Türk devleti Rum Sultanlığı veya Rum Selçuklu Sultanlığı di. Türkiyede ama "Rum" Retronym olarak desik bir anami var. 95.114.18.33 21:10, 10 Şubat 2013 (UTC)

  • "Yugoslavya kökenli" ifadesi bir etnisite belirtmez, yer belirtir. Değişiklik savaşına giren kişi kendi algısına göre sayfayı değiştirmeye kalkıyor. Eğer bilgiyi değiştirmek istiyorsanız yerine yeni kaynaklar eklemelisiniz. Kaynak, NTV'nin resmi Youtube hesabıdır ve güvenilirdir. Yukarıda kendi fotoğrafını paylaşarak ırk ile ilgili gayet subjektif bilgiler vermeye çalışan kişi Vikipedi'yi forum sanmaktadır. Bunun yeri Vikipedi değildir ve bu tartışma sayfası silinmelidir. Uyarılara rağmen aynı davranışı sürdürmeniz durumunda engellenebilirsiniz, bunu son uyarı olarak kabul ediniz. esc2003 (mesaj) 19:31, 15 Şubat 2013 (UTC)
Ben size sadece uzmanlarin görüşü paylaşıyorum. Ve bunu anamasaniz Insanlar sizden nefret edicek, ve ben burda Kıvanç Tatlıtuğ teorileştirilmesine hayir diyorum. Size Türk'ce antamiyorum ama bükün uzmanlar diyor'ki anadolu türk'ler avrupa isanlarin bir parçasıdır. Sen cok büyük bir hata yapiyorsun ve ben asla değişiklik savaşına durmiycam.Eyer senin benim dediklerimden Şüphen varsa senin tek şans benimle tartismak dir. 95.114.56.128 20:01, 15 Şubat 2013 (UTC)

Merhabalar,

Bir değişikliğe itiraz edildiğinde gerçekleşen uygulamamız, itirazlı değişiklikten önceki sürüme dönüş ve konunun tartışılması, değişikliğin de konu çözülene kadar tekrarlanmamasıdır. Şu anda madde, itirazlı değişiklikten önceki sürümde bulunuyor. Anonim kullanıcıdan ricam, değişikliği konu çözülene kadar tekrarlamamasıdır. Aksi takdirde maddeye koruma uygulamak durumunda kalacağım. İçerik ve doğru-yanlış konusunda herhangi bir görüşüm yok. Yalnızca prosedürsel bir hatırlatma yapmak istedim.

Vito Genovese 20:52, 15 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba ben size yardim etmeye calisiyorum.
"Edirneli bir anne ile Yugoslavya kökenli bir babadan dünyaya gelmiştir." bu açıklama yanlış çünkü Babasi Erdem Tatlıtuğ Türk akrabalarsi'da var ve etnik olarak kendi sizde Türk'tür. onun icin ben teorileştirilmesine izin vermicem benim tavsiyem size:

"Tatlıtuğ'nün büyükbabası(dedesi) Yugoslav dir ve Babaannesi bosnali dir." veya: "Edirneli bir anne ile Türk-Yugoslav kökenli bir babadan dünyaya gelmiştir." 95.114.56.128 00:43, 16 Şubat 2013 (UTC)

Sayfa korumaya alınmıştır. Yerleşik prosedürü izlemeden Aynı davranışı sergilediğinizde vandalizm olarak değerlendirilecektir.
Vito Genovese 06:45, 16 Şubat 2013 (UTC)

Kıvanç Tatlıtuğ Boşnak Kökenli[kaynağı değiştir]

Bakarmisiniz:

http://www.youtube.com/watch?v=FHW0JoEgvqE

Bu imzasız yazı 217.248.174.43 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evet, baktık?
Vito Genovese 14:46, 18 Şubat 2013 (UTC)
Siz Hala yalanlara inanıyor sunuz. 95.114.25.65 01:26, 19 Şubat 2013 (UTC)
Hangi yalanlara? Kaynak gösterdiniz, maddedeki kaynağın aynısı zaten, izledim ben de.
Kıvanç Tatlıtuğ, tam olarak şöyle diyor: "Bizde şöyle var. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra... Bizim aslında kökenimiz suyun öbür tarafına dayanıyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra babamın annesi Saraybosnalı. Dedem de Yugoslav. Oradan savaştan sonra kaçıyorlar, geliyorlar, Adana'ya yerleşiyorlar ve sonra da annem, sonra bizler dünyaya geliyoruz. Öyle bir hikaye var." Sonra da "Anne tarafı mı baba tarafı mı?" diye soruluyor ve "Baba tarafı. Annem Edirneli." yanıtını veriyor Tatlıtuğ.
"Sonra da annem, sonra bizler dünyaya geliyoruz" derken "babam" demek isteyip karıştırdığı açık, çünkü sorulan soruyla doğruluyor babası olduğunu. Dolayısıyla maddedeki bilgiler doğru. Başka kaynak varsa gösterin, yoksa da vandalizm olarak kabul edilecek bundan sonrası.
Vito Genovese 04:42, 19 Şubat 2013 (UTC)
K. Tatlıtuğ tarihi uzmanı mi? ansiklopedi olarak onun kendini canlandırdığni objektif incelemen lazim, burazi facebook degil burda kendini ifade profilini yapamazsin. Niye teorileştirilmesine izin veriyorsun? Türkce iyi anlatmiyorum ama niye tartışma mi siliyorsunuz amac ney? Avrupa'daki uzmanlar onun söylediğini saçma oldunu biliyorlar genetik testleri gösterdiği biz anadolu türkler avrupa ve Balkan insanlariz. Ve sizin daha cok bilmedikleriniz var benim size tavsiyem Vikipedia kullaniyorsaniz hep İngiliz vikipedia de okuyun. Babasi Erdem K. Türk-Yugoslav kökenli olsa bile kendisi etnik Türk'tür. İngiliz vikipedia: "Tatlıtuğ is of Turkish ancestry, but his father was born to a Bosnian mother." 77.3.86.29 04:59, 20 Şubat 2013 (UTC)
Not: fundamentalist hristiyanlar Müslümanlari istemiyorlar ama çoğunlu Türkiye positiv bakiyorlar hatta avrupa insanlari anadolu-hipoteze göre anadolu kökenli'ler. --> http://en.wikipedia.org/wiki/Anatolian_hypothesis onun icin onar istiyorki türkler bizim gibi düşünzünler bizim avrupa değerleri önem versinler. yokca bizi kötülemeye ve parcalamaya çalışıyorlar.. :( 77.3.86.29 05:32, 20 Şubat 2013 (UTC)
"Babasi Erdem K. Türk-Yugoslav kökenli olsa bile kendisi etnik Türk'tür."
Bu bilgi için kaynak gösterebilir misiniz?
Vito Genovese 07:28, 20 Şubat 2013 (UTC)
İngilizceye yanlış bilgiyi sizin eklediğiniz ortadayken bir de tutup İngilizce Vikipedi'yi güvenilir kaynak olarak sunmanız tuhaf. Vikipediler birbirlerine kaynak değildir zaten. Türkçe bilmediğinizi söylüyorsunuz, söylenenleri anlayamadığınızı da düşünmelisiniz bence. Yugoslavya'dan her geleni Slav kökenli addedemeyiz. Balkanlar geçmişte önemli Türk nüfusuna sahipti. Yüz yıllarca birlikte yaşayan halkların gen alışverişinde bulunması fazlasıyla olağandır. Sarışın bir İtalyan'ın, çekik gözlü bir Rus'un etnik kökenini varsayımlarla başka milletlere dayandıramayız. Kuzey İtalyanlarında Cermen etkisi de Slav etkisi de görülebilir. Yine aynı şekilde Ruslarda Türk, Moğol ve Fin-Ugor etkisi görülebilir. Teorileştirmek sizin yaptığınıza denir. Burada hiç kimse kişilerin açıklaması bulunmadığı müddetçe etnik kökenine, cinsel yönelimine, siyasi görüşüne... dair olası doğru ya da yanlış bilgiyi sunamaz. esc2003 (mesaj) 08:48, 20 Şubat 2013 (UTC)
Düşündüklerinizin yanis olduğunu hatirlamak istiyorum. Sizin mantığıza göre ozaman Martin Luther King Afro-amerikan kökenli degil. Onun icin babasi Türk veya Türk-Yugoslav kökenli oldu cok acik. Ama prestij nedenlerden kendim bir soy ağacı uydurmam. Ve sunucu sanki biz Asyalıyız diye bir ifade veryior ki "kara kaş, kara gözlü" böyle bir tanıklık etmek zorunda kaldı. 77.3.86.29 12:23, 20 Şubat 2013 (UTC)
Babasının Türk kökenli olduğu çok açık olsa zaten şu an maddeye bunu yansıtmış olurduk. Yugoslavya "sadece" Türklerden oluşmuyor, değil mi? Diğer milletlerden insanlar da var sanıyorum ki orada. Dolayısıyla Kıvanç Tatlıtuğ "Dedem Yugoslav" diyorsa, "Haa, o zaman Türk'tür." diyemeyiz. Bilmiyoruz çünkü bunu. Kaynağımız yok elimizde. Kaynak olmadığı sürece de bu bilgiyle hareket edeceğiz.
Vito Genovese 12:29, 20 Şubat 2013 (UTC)
Bu insanlar bizim medeniyetimizin parçası. Mesela Sırbistan'da 7,000 fazla Türk kelimeler kullanliyor. Veya en cok yeşil gözlüler anadolu Türktür. Soruyu babsi Türk'mü diye Türk veya Türk-Yugoslav diye cevaplayabiliriz. -> http://bolt.cd/board/f7/eyes-have-389181/ "In fact, less than 2 percent of the global population possesses green eyes. As a country, Turkey has the highest percentage of citizens who have green eyes, at 20 percent 77.3.86.29 13:32, 20 Şubat 2013 (UTC)
Bu, "varsayım" oluyor. Almancası "Annahme". Doğrulanabilir bilgilere ihtiyacımız var. "Erdem Tatlıtuğ Türk'tür" diyen "güvenilir bir kaynak" bulabiliyorsanız, madde istediğiniz gibi değiştirilir. Bulamıyorsanız, değiştirilmez.
Vito Genovese 13:40, 20 Şubat 2013 (UTC)
Bu madde Babasının hakkinda mi? Bu "varsayım" önemli görüyorsan babasının biyografisinde ekleyebilirsin. Vikipedia ama atalar araştırma işletmesi değil dir. 77.3.127.17 05:21, 22 Şubat 2013 (UTC)
Kendiniz hakkında konuşuyorsunuz galiba. Burası kafatası ölçüm yeri değil. Daha fazla meşgul etmeyin! esc2003 (mesaj) 07:14, 22 Şubat 2013 (UTC)

Bu Youtube videosu güvenili kaynak degil, en:WP:NOYT'a bakin.-63.141.199.121

Gösterdiğiniz yerde In general, unless the video is not clearly marked as "official" with a name strongly identified with the notable publisher or source, best practice is to treat it as a copyright violation and not use it. ifadesi yer alıyor. NTV'nin resmi hesabı olduğuna göre güvenilirdir. esc2003 (mesaj) 09:51, 23 Şubat 2013 (UTC)
@IP: Yahu, videoyu "Bakar mısınız?" diye gösteren siz değil misiniz zaten? Kaynağınız varsa söyleyin, kaynağınız yoksa bu kadar konuşma yeterli.
Vito Genovese 10:08, 23 Şubat 2013 (UTC)
Bu 'ThraceMaN' adli bir kisi youtube'e yükledigi klip, NTVnin resmi kanali degil. Telif hakkini aldiktan sonra mi yüklendi? Tam bir 'copyright violation'.-63.141.199.73
Kaynakta ne var, baktınız mı? Yoksa anonimin gösterdiği bağlantıyı mı kastediyorsunuz? Eğer öyleyse, bahsedilenin maddedeki kaynak olduğunu söyleyeyim. esc2003 (mesaj) 10:50, 23 Şubat 2013 (UTC)
(...) ve sadece görmek istediğini görüyorlar. ben onara örnek verdim, didim ki sizin mantığına göre ozaman Martin Luther King Afro-Amerikan olamaz. ama benim deneyim bana hakaret edilmesi ve ilk yasadiklarimi silinmezi di. bögle ama birisi davranıyorsa o zaman açıktır ki (...) savunmaktadır. (...) Biz onun ifadesini objektif aydınlatma miz lazim. ama size yardim etmek icin daha kabiliyetim kalmadı. cünke türkcem'de uzmanlarin anlayışni anlatmakta sorlanyiorum. cünke antropolojik bakışa göre anadolu türkler ve Balkanlar aynı ailedeniz. 77.3.106.35 09:29, 24 Şubat 2013 (UTC)

Neden maddedeki babası Yugoslavyali yazdiniz? Babası Yugoslavyali değil, O Adanalı. Sadece Babaanne Yugoslavya'dan göç etti.Bu imzasız yazı 204.14.79.97 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kendisi söylüyor. Bizzat sizin tarafınızdan verilen videoda. Videonun uzun versiyonu da maddeye kaynak olarak eklenmiş durumda. Söyleyecek yeni bir şeyiniz olduğunda yazın lütfen.
Vito Genovese 16:20, 7 Mart 2013 (UTC)

Hadi baba tarında Boşnaklık var onu anladık da İngilizce versiyonunda baba tarafı için Bosnalı ve Arnavut denilmiş.Link olarak da bu verilmiş: http://www.youtube.com/watch?v=FHW0JoEgvqE burada Arnavut kelimesi dahi geçmiyor.İngilizce versiyonu bir değiştirilmelidir.Bu imzasız yazı 88.233.93.246 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16:18, 26 Mart 2013 (UTC)

cümle yanlıştır. size anlatmak da yoruldum. 95.114.75.176 13:21, 4 Nisan 2013 (UTC)

Kıvanç Tatlıtuğ Boyu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kıvanç Tatlıtuğ'un boyu forum sitelerinde çok tartışılan bir konu. Arama motorlarına "Kıvanç Tatlıtuğ" yazdınca çıkan 2. sayfa wikipedia, Bu yüzden insanların yanlış bilgi edinmesini istemem. Çevremdekilerin çoğu 1.90 gibi bir boya sahip olduğunu düşünüyorlar. Tabi bunu reklam firmalarının modelini en iyi gösterip ürünlerini bu reklamlar sayesinde daha rahat satma çabaları da etkiliyor. Bence de bu konu artık açıklığa kavuşturulmalı. Wikipedia> Kıvanç Tatlıtuğ sayfasında 2 ayda bir bakıyorum boyu değişiyor. 1.85 ti, 1.90 oldu, Francisco reklamından sonra tekrar 1.85 oldu, şuanda 1.87 Türkçede: 1.87. http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1van%C3%A7_Tatl%C4%B1tu%C4%9F Arapçada: 1.90. http://ar.wikipedia.org/wiki/%D9%83%D9%8A%D9%81%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B4_%D8%AA%D8%A7%D8%AA%D9%84%D9%8A%D8%AA%D9%88%D8%BA İngilizcede: 1.86. http://en.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1van%C3%A7_Tatl%C4%B1tu%C4%9F

Bakın Francisco Lachowski'yle oynadığı reklamda boyu Francisco'dan daha kısa. ( http://www.youtube.com/watch?v=WmMXVkermQI ) Francisco Lachowski'nin 1.88 boyunda olduğunu biliyoruz. (Google ve Wikipedia)

Google'da(https://www.google.com.tr/search?q=K%C4%B1van%C3%A7+Tatl%C4%B1tu%C4%9F&oq=K%C4%B1van%C3%A7+Tatl%C4%B1tu%C4%9F&aqs=chrome..69i57j69i61l2.306j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8) 1.83 olarak gösteriyor ki doğru boyu bu. Bu şekilde değiştirilmeli. Tüm sayfalarda değiştirilmeli. --Tahtacuzade (mesaj) 00:20, 27 Ağustos 2013 (UTC)

Vandalizm nedir?[kaynağı değiştir]

Birisi “göçmeni” kelimesini “kökenli” ile değistirmis (ya da tersi). Bunu geri çeviren devriye, degisiklik özetinde “vandalizm” nitelemesini kullanıyor! Bu kosullarda, benden bu maddeyi gelistirmeye çalışmam beklenmesin lutfen. Vikipedide yapacak iş çok... --E4024 (mesaj) 18:06, 16 Ekim 2013 (UTC)

Evet gocmen olmasi ile kokenli olmasi tamamen farkli seyler, ayni anlama gelmiyor. 81.92.217.175 08:38, 21 Temmuz 2014 (UTC)