Tartışma:Kırım Hanlığı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Başarısız KMA Bu madde, eski bir kaliteli madde adayıdır. Adaylık sayfasını inceleyerek başvurunun neden başarısız olduğunu görebilirsiniz.

Eski adayların tamamı için arşive bakabilirsiniz.

şu Kırım da belirtilen 3 Kartallı armayı tanıyan var mı? hiçbir Türk Armasına benzemiyor. daha çok rusların dayattığı bir armaya benziyor ve birisi sürekli fransızca bir kaynağı belirterek düzeltme yapıyor. fakat başka bir kaynakta geçmiyor. Osmanlı arşivlerinde böyle bir arma ile karşılaşan oldu mu? bilgisi olan varsa buraya yazarsa sevinirim sevinirim. Kullanıcı: Bugges 00:34, 12 Aralık 2019 (UTC+3)

Deşt-i Qıpçaqnıñ arması
Qazan Hanlığınıñ arması

Kırım Hanlığı için bir harita bulsaydık çok iyi olurdu. Tarih, haritalarla daha iyi anlatılır.--F.Mehmet Kaya 15:12, 11 Nisan 2007 (UTC)

Selam. Altınordu Devleti'nin yerini alan Türk hanlıklarından kısmı objektiv midir acaba? İyi çalışmalar. Takabeg 08:46, 31 Ocak 2008 (UTC)

Altınordu'nun yıkılmasıyla ortaya çıkan Kırım, Kazan, Astrahan hanlıkları kastediliyor, bunlar Türk hanlıklarıdır. --Çağatayileti 12:51, 31 Ocak 2008 (UTC)

Kırım Yurtu nedir ?[kaynağı değiştir]

Kırım Yurtu ile Kırım Hanlığı'nın neden aynı anlamlı olduğunu anlayabilmiş değilim.Türkiye Türkçesinde böyle kullanım yoktur.

Kırım Hanlığı Kukla(Uydu)Bir Devlettir Bağımsız Değildir[kaynağı değiştir]

Metni yazan ruslaşmış bir tatar galiba.Kırım tatarları akınlardan Osmanlıya pay verirlerdi her zaman.Osmanlının vergi verdiği ise doğru değildir.İslam hukukuna göre savaşa katıldığı icin verilen ganimettir.Kırım hanları Osmanlı padişahlarının huzuruna gelip el etek öperler. İ.A Bu imzasız yazı 88.227.43.81 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 09.30, 7 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]