Tartışma:Kırık (film)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje LGBT (Başlangıç-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki LGBT maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje LGBT kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sinema (Başlangıç-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sinema maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sinema kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Bent sözcüğü argoda (1) eşcinsel, (2) yozlaşmış anlamlarına geliyor. Şurada tartışılmış bu konu, genel kanı eşcinsel anlamında kullanıldığı yönünde. İngilizce oyunun maddesinde de (kaynaksız olarak) eşcinsel anlamında kullanıldığı söylenmiş. Bizdeki maddede ise Nazi Almanyasının yozlaşmışlığı nedeniyle bu adı aldığı söyleniyor. Bunun için kaynak var mı acaba? Benim şahsi fikrimi sorarsanız her ikisi birden kastedilerek kelime oyunu yapılmış olabilir. Türkçeye "kırık" olarak çevrilmesi konusuna ise hiç girmiyorum.--Abuk SABUK msj 23:56, 28 Ocak 2013 (UTC)
Tevriye diyorsun yani?--RapsarEfendim? 00:00, 29 Ocak 2013 (UTC)
  • Yok o değil aslında ama adını hatırlayamayacağım şimdi.--Abuk SABUK msj 00:12, 29 Ocak 2013 (UTC)