Tartışma:Kıbrıs Türk Genel Komitesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kıbrıs (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kıbrıs maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kıbrıs kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Haritanın eksik olduğunu düşünüyorum. Buradaki resmi sayım sonuçlarına dayanan harita incelendiğinde bu görülebilir. Mesela nerede Yağmuralan (Vroisha)? Bunun yanı sıra köylere ait araziler de dikkate alınmamış, Türk köylerinin arazilerinin bir kısmı Rummuş gibi gösterilmiş. Vakit bulursam sayım sonuçlarını örnek alarak benzer bir harita yapmayı deneyeceğim. --"Seksen" 11:42, 4 Eylül 2011 (UTC)

Verdiğin linkteki harita 1960 nüfus sayımına ait. Maddede yer alan ise 1973 yılına (dosya adında 1973 öncesi denmiş; açıklamada ise 1973 deniyor). Yine de dediğin gibi resmi nüfus sayımı sonuçlarına göre haritayı değiştirmek yerinde olacaktır diye düşünüyorum.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:45, 4 Eylül 2011 (UTC)
  • Maddeki haritada zaten 1973 yılı yazıyor. 1960 yılına göre etnik dağılımı gösteren harita yapılabilirse, eklenir. 1973 haritasına göre daha iyidir. MSileti 11:54, 4 Eylül 2011 (UTC)
Hmm, doğrudur. Kişisel bilgim mesela Yağmuralan köylülerinin yakındaki büyük Türk köylerine göç ettiği yönünde; ama o köye Rumlar yerleşmemiş, köy boş kalmış. Bunu güvenilir bir kaynakla kanıtlamak ise daha da zor. --"Seksen" 12:01, 4 Eylül 2011 (UTC)