Tartışma:Kül Tigin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selamlar. Bu madde Kültigin maddesiyle birleştirecektir. Ancak bu maddenin içeriği www.oztürkler.com'un kopyası gibi. Başlık olarak Kül Tigin olaraktır. Fakat içerik olarak Kültigin maddesininki getirilecektir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 17:58, 1 Mart 2008 (UTC)

Öztürkler sitesi yok mu oldu acaba? Bu durumda tespit edemiyoruz. Ne yapmalıyız? Takabeg 18:01, 1 Mart 2008 (UTC)

İstemi yagbu ve Kültiğin[kaynağı değiştir]

Bu maddede iki noktaya takıldım:

1. Kültiğin'in İstemi Yabgu'nun torunu olduğu yazılmış. Bunu iddiayı başka yerde görmedim. İstemi Yagbu Batı Göktürkler'inin yagbusu olduğuna göre, bu pek mümkün görünmüyor.

2. Maddede ayrıca Kültiğin kağan olarak gösterilmiş. Oysa kağan değildi. Ağabeyi Bilge 'nin döneminde başkomutandı.

Bu maddenin Göktürk tarihini bilen birisi tarafından elden geçirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.Nedim Ardoğa 12:14, 14 Temmuz 2009 (UTC)

fotoğraf altı bilgisi[kaynağı değiştir]

MS VIII yazılması gerekirken MÖ VII yazılmış. Düzeltiniz. Bu imzasız yazı 88.247.150.223 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kimkimdir gibi web sitelerin kaynak olarak gösterilmesinin anlamı yoktur. Vikipedinin seviyesini düşürmememek lazım. Takabeg ileti 22:36, 7 Haziran 2010 (UTC)

Kül Tegin'in büstü için Türk çehresinin saf biçimi demiş arkadaş[kaynağı değiştir]

Kül Tegin'in büstü için Türk çehresinin saf biçimi demiş arkadaş,bir kere Göktürk hanedanı Çinliler ile akrabaydı, sonra Kül Tegin büstü gerçekten Göktürkler'in çehresinin saf biçimini temsil etse bile bu diğer Türk kavimlerinin çehresininde öyle olduğu anlamına gelmez;çünkü Türk milleti Oğuzlar, Kıpçaklar, peçenekler, tatarlar, kırgızlar, Tabgaçlar vs. gibi farklı yüz çehrelerine sahip aynı dili konuşan kavimlerden oluşur.Musab Kalender (mesaj) 14:50, 19 Şubat 2016 (UTC)

İstemi Kağan'ın torunu olarak geçiyor ama dedesi, İtmiş Bey (Etmish Beg). 159.146.14.180 16.50, 7 Ekim 2022 (UTC)[yanıtla]