Tartışma:Körelmiş yapılar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Evrimsel biyoloji (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Evrimsel biyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Evrimsel biyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

-Ben bir tıp doktoruyum. Lütfen bilginiz olmayan konularda yazılarıma müdahale etmeyin. Eski tarihli körelmişlik iddialarını buraya taşıyıp duruyorsunuz. Bu iddiaların ortaya atılmasından sonra pek çok bilimsel araştırma yapıldı, bu araştırmaları görmezden gelmeyin lütfen. Bu imzasız yazı 194.27.49.1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu araştırmaları burada sunup, maddeleri teker teker, yanlışlayabilir misiniz? --195.174.206.6 21:51, 1 Nisan 2007 (UTC)

Ben katkı yaptığınız içerikle ilgili bir eleştiri getirmedim, katkıyı yanlış şekilde yaptığınızı söyledim. Arasındaki farkı sanırım takdir edersiniz. -- tema 17:45, 1 Nisan 2007 (UTC)

  • Ben eski evrimsel teorilere de yer verdim, fakat güncel tıbbi bilgileri de aktardım. Yazılarımı toptan silip, kendi kafasına göre düzenleyen arkadaşın ne yapmak istediğini anlamış değilim. Umarım bilimsel verileri görmezden gelmenin kimseye bir faydası olmadığını anlar, 100 yıl önceki söylemi -100 yıldır yapılan tüm bilimsel çalışmaları bir tarafa iterek- 100 yıl sonrasına aynen taşımaktan vazgeçer.
  • Siz sadece eski, Lamarck'ın iddialarına yer verdiniz! Hadi bir iki tanesini açıkladınız diyelim, orada açıklayamadığınız ona yakın madde var. Lütfen müdahale etmekten vazgeçin. Veya "Karşıt İddialar" gibi bir başlıkta yaratılışçı iddialardan bahsedin! Eski dediğiniz konuların tamamı halen güncelliğini korumaktadır.
  • "hadi..diyelim"le bu iş olmaz. 150 yıl öncesinin çökmüş fikirlerini kopyala-yapıştır yapmakla da olmaz. Size tavsiyem, tıbbi literatürü tarayın, yapılan son bilimsel çalışmalara bakın, yazılara cahilce müdahale etmekten vazgeçin.
  • APANDİS KÖRELMİŞ BİR ORGAN DEĞİLDİR VE ALINDIĞI ZAMAN ŞEKER HASTALIĞINA NEDEN OLABİLİR AYRICA NİKOTIN ALMAYI GEREKTİRE BİLİR!!!
  • Öncelikle bir itirazınız var ise, bunu tartışma bölümünde yapmanız daha doğru olacaktır. iddianıza gelince! "ŞEKER HASTALIĞINA NEDEN OLABİLİR" sözcüğü içerisinde büyük bir belirsizlik taşımaktadır! İddianızın kaynağa ihtiyacı olsa da, ciddiye alıp cevap vereyim: Apandisin alındığı durumlarda şeker hastalığının ortaya çıkması, doğrudan apandise bağlanamaz! Başbaşka etkenler bir araya gelip şeker hastalığına neden olmuş olabilir. --Kodoman 10:23, 14 Mayıs 2007 (UTC)
  • "insanlarda apandiksin vücudun savunma sisteminde önemli bir rol oynadığı anlaşıl"mamıştır efen'im, bu yönde kanıtlanamamış iddialar vardır, o kadar. Ayrıca "çok önemli yeri" varsa, neden bu organın alındığı insanlarda "çok önemli" rahatsızlıklar görülmemektedir? Kuyruk sokumu kemiğinin "önemli kasların tutunma noktası" olması onun körelmiş olmadığı anlamına gelmez! İnsanlarda kuyruk var mıdır? Azda olsa kuyruklu doğan insanların kuyruğu nedense buradan çıkmakta, ve derhal cerrahi müdahaleyle alınmaktadır. Yirmi yaş dişi insanların çoğunda doğru düzgün çıkmıyor ki, çiğnemede herhangi bir fonksiyonu olsun! Biri bana Erkek memesi ne işe yaramaktadır açıklayabilir mi?--Kodoman 21:23, 28 Haziran 2007 (UTC)


  • Müdahale etmekten vazgeçiniz. İddialarınız hakkında bilim dünyasında hiç bir konsensüs bulunmamaktadır.--Kodoman 21:36, 23 Ekim 2007 (UTC)

Apandisin işlevi yoktur, kesip alındığında bu anlaşılabiliyor.95.7.149.74 18:37, 22 Eylül 2011 (UTC)