Tartışma:John Forbes Nash Jr.

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Bir matematik dehası. Sanki biraz muğlak ve subjektif bir tanımlama? Yerine ne konulabilir? - Noumenon 08:34, 7 Mart 2006 (UTC)

Dadam zaten matematik dehası. Bunu inkar edemezsin çünkü adam Amerikanın in iyi üniversitesini bitirmiş ve yaptığı oyun teorisiyle 150 yıllık ekonomi teorisini ortadan kaldırmış(Dünyada köklü bir değişiklik). Ayrıca Pirinceton üniversitesi yazılımda dünya üniversitelerinde ilk beşe girmiş bir üniversite. Unutmayın Rus ve Çin üniversiteleri yazılımda dünyanın en iyi üniversiteleridir. Bu imzasız yazı 88.224.127.54 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 12 Ağustos 2007

John Nash oyun teorisinin değil, oyun teorisinde denge kuramının kurucusudur. Nitekim oyun teorisi John Nash'ten önce de vardı. Bu nedenle makalede yer alan "...doktora tezi olan "Oyun Teorisi" ile ..." kısmı yanlıştır. Bu imzasız yazı Özgün ÖZDEN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Özgün ÖZDEN, Sayfayı üstteki kaynağı değiştir tuşuna basarak kendiniz de değiştirebilirsiniz. --Turgut46 11:40, 25 Mayıs 2015 (UTC)

John Nash'in ismi babasının ismiyle aynı olduğundan isminin sonunda "Jr." vardır. Kişinin tam ismi göz önüne alınarak maddenin isminin "John Forbes Nash Jr." olarak değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. CosmosAway (mesaj) 17:39, 2 Aralık 2016 (UTC)