Tartışma:Jishishan Bao'an Dongxiang ve Salar Özerk İlçesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yeni ismi Jişişan - Paoan Dongşiang ve Salar Özerk İlçesi itirazı olanlar Lütfen bu yazıyı [1] okusun.--Tevfik1958 22:36, 18 Eylül 2008 (UTC)

Benim itirazım var. Birincisi gösterdiğiniz kaynakta Jişişan - Paoan Dongşiang ve Salar Özerk İlçesi diye yazmıyor. Paoan ise hiç bir yerde geçmiyor. Jişişan, Dongşiang bunlar için başka bir kaynak var mıdır? Bir tek kaynağa bakarak yaygın Türkçe karşılığı olduğunu söylememiz doğru olmaz. Yaygın karşılığı olmadığı için de pinyin kullanmamız gerekir. Bir de başlığı değiştirmeden önce önerdiğiniz karşılığı buraya yazıp tartışırsanız daha iyi olur. iyi çalışmalar.--CenkX 23:32, 18 Eylül 2008 (UTC)

Lütfen

  • Paoan için Buljash Khojchievna Todaeva. 1963. Einige Besonderheiten der Paoan-Sprache. Acta Orientalia Hungarica 16: 175-197. Lütfen okuyunuz.
  • Türk Bilim adamlarının Osmanlılar gibi hala batıya meraklı ise bu konuda şu ana kadar bir kitab yazmamışlarsa (veya şu anda benim bilmediğim varsa) benim suçum değildir.
  • Somut kaynak bulduğum zaman size bildiririm ayrıca Manas Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Süleyman KAYIPOV ve Rektör Vekili Prof. Dr. Uğur ORAL'a danışmam gerekiyor ne de olsa bu bölgeye yakın yaşıyorlar.
  • İsmini verdiğim belgede ikinci sayfayı tekrar okursanız böyle ("Gansu'da Bonan, Dongşiang ve Salar Jişişan Otonom Bölgesi'nde") yazıldığını görürsünüz.İyi çalışmalar.--Tevfik1958 09:08, 19 Eylül 2008 (UTC)
  • Malesef okuyamam. Neyce yazıldıgını bile anlamadım, Almanca mı yoksa Macarca mı?
  • Kimsenin sizi suçladığı yok. Yalnızca burada kendi başımıza icat yapamayız. Eğer Türkçe'de oturmuş bir karşılığı yoksa Pinyin kullanıcaz diye karar almıştık. Sistemi oturtma aşamasındayız hala, sorunlar çıkıyor. Siz de bu sorunlara denk geldiniz. Yalnızca budur. Yoksa sizin şahsınıza karşı bir şey yok.
  • Kırgızcası lazım olsaydı sormanızı rica ederdim. Ancak şimdilik ihtiyacımız olacağını sanmam.
  • En son yazdığınız şekilde olduğunu ben de gördüm. Demekki Jişişan - Paoan Dongşiang ve Salar Özerk İlçesi başlığını oradan almadınız. Dikkatli baktığımızda aşağıda Bao'anlar ifadesini de görüyoruz. Paoan denmemiş. Başka gösterebileceğiniz bir kaynak olsaydı daha iyi olurdu. --CenkX 10:19, 19 Eylül 2008 (UTC)

Hizmetlilere[kaynağı değiştir]

Lütfen! ne amaçla olursa olsun bu maddeyi veya diğer benim katkılarımı silmeyin, zamanım oldukça ve kaynak buldukça Ansiklopedik katkılarda bulunacağım, silmek kolay ama; katkıda bulunmak çok zor. İlgi ve bilginize.--Tevfik1958 17:24, 1 Ocak 2009 (UTC)