Tartışma:Jehan Barbur

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

doğum yeri ve aile bilgileri[kaynağı değiştir]

jehan barbur'a 9 ağustos günü canlı yayımlanan aykırı sorular programında rastladım. ilk soru kökeni üzerineydi, lafa 'gazeteci arkadaşların yanlış bilgisi yüzünden yıllardır uğraşıyorum. benim ve menajerimin bütün çabasına rağmen vikipedi'deki yanlış içeriği düzeltmeyi başaramadık. hâlâ o bayrak orada duruyor' diye başladı. 4. dakikadan itibaren dinlenebilir. o gün girerek maddede bu şekilde düzenleme yaptım. sanatçının kendi ağzından bilgi olduğu için ve VP:YİB gereği lübnan bayrağını kaldırdım ve aile bilgilerini güncelledim. kibele 10:31, 11 Eylül 2013 (UTC)

Bayrağı Vikipedi'de kendileri hakkında verilen yanlış bilgiyi sembolize etmek amacıyla dile getirmiş olmalılar. Anlatılanlardan sitem edilenin "iç savaş çıkınca İskenderun'a göç eden Lübnanlı" oldukları yönünde verilen yanlış bilgi olduğu anlaşılıyor. esc2003 (mesaj) 16:37, 12 Eylül 2013 (UTC)
dile getirmiş olması yeterli. hakkında bu tip yanlış izlenim olan birinin sayfa açılınca doğrudan göze çarpan bir bayraktan muzdarip olması da anlaşılır bir şey. vikipedi'de her şehrin yanına bayrak sembolü koyulması zaten tartışmalı bir durum, bir standart değil. kibele 10:26, 13 Eylül 2013 (UTC)
Hakkında yanlış izlenim yok, yanlış aktarım var. Sayfa açılınca göze ilk çarpan genellikle bilgi kutusudur ve Beyrut ve Lübnan adları da şahıs hakkındaki "iç savaş çıkınca İskenderun'a göç eden Lübnanlı" söylentisini akla getirecektir. Bu nedenle de bilgi kutusunda ve girişte parantez içerisinde belirtilen doğum yerini kaldırabiliriz. Böylelikle okuyucu maddenin ilerleyen kısımlarını da okuma gereksinimi duyacaktır ve doğru bilgiye ulaşacaktır. --esc2003 (mesaj) 23:30, 13 Eylül 2013 (UTC)
bilgi kutusundan çıkartmak iyi olmuş, ama girişteki paranteze eklenebilir belki. teşekkürler. kibele 07:47, 14 Eylül 2013 (UTC)