Tartışma:III. Mehmed

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Burada bambaşka b,r III. Mehmet var:

III. Mehmed, bu konuda en pervasız ve şer'î hükümlere aykırı davranandır denilebilir. Zira elimizde kuvvetle muhtemel bir zararın olduğuna dair kesin bilgi bulunmamakla beraber, siyâseten katl müessesesinin suiistimal edildiği de bir vâkı'adır. Zira 19 tane erkek kardeşini ve basit jurnaller yüzünden kendi oğlunu (Şehzâde Mahmud), günahsız bir şekilde idam ettirmiştir. Bunun şer'î bir izahını yapmak mümkün değildir. Zira herhangi bir isyan söz konusu olmadığı gibi, fitne ve fesâdın vukuu da tahakkuk safhasında değildir

Kaynak: http://www.osmanli.org.tr/belgelergerceklerikonusuyor.php?bolum=2&id=99

Aynı zamanda 20 kızkardeşini de aynı gece öldürdüğü de bazı tarihçiler tarafından iddia edilmektedir. bu ibareye kaynak belirtilmelidir,eğer belirtilemiyorsa kaldırılmalıdır çünkü osmanlı tarihinde hiçbir hanedan mensubu kadın boğdurulmamıştır,töreye aykırıdır

Osmanlı tarihini iyi araştımanızı öneririm...[kaynağı değiştir]

Osmanlı tarihini iyi araştımanızı öneririm... Yazılanların yarısından fazlası yalan, yanlış ve iftira üzerine kurulmuş, gerçek değil olsa olsa sadece bir hayal ürünüdür... Hammerin Osmanlı Tarihini okuyun orada grçekleri göreceksiniz... Bu imzasız yazı 78.186.11.238 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mehmed'in oğullarına gelince[kaynağı değiştir]

Istanbulda 1580'de do­ğan Selim, 17 yaşında öldü ve 2. Selim türbesinde gömülü­dür.

İ581'de doğan şehzade Cihangir'de 15 yaşında vefat etti. 3. Murad türbesine defnolundu.

Manisada 1587'de doğan şehzade Mahmud, 1603'de boğdurulmak suretiyle kati edil­di. 18 yaşına iki ayı kalmıştı. Şehzadebaşı camiindeki vâiide-sinin yanına defnolundu.

Mehrned'in, 4. oğlu Ahmed, 1, Ahmed unvanıyla tahta geçti,

5. oğlu Mustafa'da, 1. Mustafa unvanıyla, padişah olmuştur.

Manisada doğan 3. Mehmed'e ait bebek şehzadeler, Manisa'daki şehzadeler türbesindedir-ler.


1615'lerde Yahya adını takınarak, 3. Mehmed'in oğlu ve-de 1. Ahmed'in ağabeysi olduğunu söyleyen Rum biri avru-pa saraylarında cevelân etmiştir.

Hatalı şablon[kaynağı değiştir]

Eğri kalesi ile ilgili bölümde bulunan iki alıntı şablonu düzgün görüntülenmiyor.

Erkan (mesaj)

Metnin akışı içinde kullanmaya pek uygun değil bu alıntı şablonları, tırnak işaretleriyle düzenledim ilgili kısmı.--RapsarEfendim? 09:55, 4 Ocak 2015 (UTC)

88.232.158.133 isimli yada IP'ye sahip arkadaş Osmanlı Ocaklarından gelmiş olmalı ki sürekli III. Mehmet'in portresini değiştirip duruyor. Bu arkadaşın bunu yapması engellenmeli, ortada gerçek bir portre varken bu kullanılmalı. Mümkünse maddeyi kontrol eden arkadaşlar buna dikkat etmeli ve bu kişiden gelen görsel düzenleyicileri onaylamamalı. Burası gerçek tarih arayanların yeri olmalı ecdatçıların değil. --Seriousgigi 12:17, 6 Ekim 2016 (UTC)