Tartışma:I. Bayezid

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yakup Çelebi[kaynağı değiştir]

Yakup bey Anadolu da ve Avrupa da gayet sevilen güçlü bir çevresi bulunan kişidir.Yıldırım Bayezid kendisinin tahta çıkmasından sonra Yakup Çelebi isyan eder düşüncesi ile idam ettirmiştir.Şu da düşünülmelidir ki Yakup Çelebi çevresiyle birlikte isyana kalksaydı Osmanlı devleti yıkılmaya da gidebilirdi.Yıldırım Bayezid bu konuda kendi ve ailesini değil Osmanli İmparatorluğunu düşünmüştür...--Legioner81 17:58, 18 Aralık 2009 (UTC)

Aksak Timur ve Ankara Savaşı başlığının tarafsızlığı[kaynağı değiştir]

Başlığının tarafsızlıktan tamamen uzak ve acilen kaldırılması gerekli. Özellikle "yağmacı ve yıkımcı Timur ordusu", " adına yaraşır süratiyle geldiği" gibi ifadelerin kasıtlı olarak yazıldığını düşünüyorum, böylesine gülünç derecede yanlı bir içeriğin kesinlikle Vikipedi'de bulunmaması gerektiğine inanıyorum ve kırpıyorum. MSafa (mesaj) 15:32, 10 Mayıs 2014 (UTC)

Osmanlı Hayranlığı ile madde yazılamaz[kaynağı değiştir]

Yazılı metin içerisinde bilinemeyecek, kanıtları bulunmayan ifadeler sözkonusu. Mesela "İstanbul'un fethi gecikti" gibi. Belli bir hayıflanma. Timur'un ordusu konaklarken yakalanıyor vs. Resmi tarihten etkilenmiş olan arkadaş, hiçbir araştırma gereği duymadan, kaynak da göstermeden yazmış yazacaklarını. Maddenin baştan sona yeniden yazılması gerekli. Yoksa çarpıtmadan öte bir madde değil. Osmanlı hayranlığı değil, tarihçi tarafsızlığı öne çıkmalı.