Tartışma:Güneş kursu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Hitit Güneş Kursu sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Tarih (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

kategori önerisi[kaynağı değiştir]

  • kategori önerisi olan var mı?--Ugur Basakmesaj 22:38, 16 Aralık 2005 (UTC)
  • Benim önerim Hitit Uygarlığı diye bir kategori açmak; zamanla Hitit Kralları, hanedanları, tanrıları, efsaneleri ile ilgili makaleler bu kategoride toplanır.--Başak 12:04, 17 Aralık 2005 (UTC)
  • Hitit Uygarlığı kategorisini oluşturup ekledim.--Ugur Basakmesaj 12:45, 17 Aralık 2005 (UTC)

İngilizce adı ve maddesi[kaynağı değiştir]

Bu sembolün ingilizce adını merak ettim. İngilizce Wikipedia'da baktım bulamadım. --Timurberk 22:19, 28 Şubat 2006 (UTC)

Bu tarihi eserin Ankara adli ile maledilmesi soz konusu olmadigi gibi, "Çorum Alacahöyük'te bulunmuş olan bu tarihi eser, Çorum'un simgesi olarak valilik ve belediye dahil birçok resmi ve sivil kurum tarafından kullanılıyor olmasına rağmen Ankara'ya maledilmiştir." gibi bir cumlenin bir ansiklopedide yeri olamaz. Bu cumle fazlasiyla oznel bir yargi yansitmasinin otesinde, ansiklopedik icerikten oldukca uzaktir. Rica ediyorum, Vikipedi'de makaleleri tahrip etmeden once konu ustunde kitap okuyun ve daha da onemlisi, kaliteli bir ansiklopediyi bir kez olsun bastan sona okuyarak ansiklopedi olgusunun ne oldugunu kavrayin. Bu imzasız yazı 78.186.146.209 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 13 Ocak 2012

Hitit mi, Hatti mi?[kaynağı değiştir]

Bu güneş kursu; Hititlere değil, Hattilere aittir. Hititlerin, Hattilerden esinlenerek oluşturduğu güneş kursu; Hitit Güneş Kursu Anıtı'ndakidir. Bu durumundan madde içerisinde de söz edilmiş ancak maddenin adı, böyle kaldığı sürece insanlar yanlış bilgilenecek. Vikipedi, çevrim içi ansiklopediyse insanları olabildiğinde doğru bilgilendirmeli ve madde adı değiştirilmelidir. Ankara Üniversitesi de logolarının Hattilere ait olduğunu belirtmiş. --Bezgin GezginEvet? 22.50, 12 Temmuz 2019 (UTC)[yanıtla]

Yalın Güneş Kursu daha isabetli bir ad olurdu. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 19.41, 1 Şubat 2020 (UTC)[yanıtla]