Tartışma:Hint oklu kirpisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Azerbaycan (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Hindistan (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hindistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hindistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Manisa'da bulunduğuna dair[kaynağı değiştir]

Ben Manisa'da Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde mühendis olarak çalışıyorum. Dün Kula ilçesine görev için gittiğimizde oklu kirpinin Dereköy'de ve civarında yaşadığını öğrendik, hatta okunu düşürdüğünü gördük. Bulunan iller arasına Manisa'nın da eklenmesi gerekiyor. Teşekkürler.. Bu imzasız yazı 212.156.143.2 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Önemli olsa da kaynaksız şahsi gözlemleri maddede barındırmıyoruz, tartışma sayfalarında belirtiyoruz. Manisa'nın Dereköy, Akhisar yöresinde bulunduğunu ve hatta okunu dahi gördüğünü söylediğiniz oklukirpi bilgisi araştırılması gereken kaydadeğer bir bilgidir. Oklukirpinin soyunun tehlike altında olması görüldüğü yerlerde korumaya alınmasını gerektirir. Verdiğiniz bilgiyi bu tür bilgilerle ilgilenen TRAMEM (Türkiye'nin Anonim Memelileri) adlı sitenin oklu kirpi tür forumuna yazdım. Uzmanlarınca tespit edilirse Manisa kaydı da maddeye eklenebilir. --Kmoksy (mesaj) 22:09, 16 Mayıs 2012 (UTC)