Tartışma:Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Osmanlı İmparatorluğu maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

korkarım hazreti sözcüğüne taraflı ifadesi olarak bakanlar "efendi" sözcüğünü kaldırmak isteyecekler, adı dede olcak. hatta dede kelimesinde de biraz saygı ifadesi vardır. en iyisi bu isimsiz olsun :)))) --ahmetyuksel 23:02, 20 Temmuz 2006 (UTC)

  • Merak etme dostum, Dede Efendi'ye bir şey olmaz! --Hasan Sami 23:09, 20 Temmuz 2006 (UTC)
Hehehe :) -- (mesaj) farukahmet 23:30, 20 Temmuz 2006 (UTC)

"Yörük" Semai?[kaynağı değiştir]

Eserlerinden bazıları kısmında "Hicaz Yörük Semai" yazılmış. Onun "yürük semai" olması lazım. Değiştirdim. 10:45, 23 Mayıs 2009 (UTC)Ceyhun.

  • [Resimdeki zât-ı şerîf İsmail Dede Efendi değil, Bahariye Mevlevîhânesi kudümzenbaşısı, meşhûr Hafız Mehmet Zekâî Dede Efendi Hazretleridir (1825-1897).] Bu imzasız yazı 78.191.204.65 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Resim Zekai Dede Efendi'dir. Hammamizade'ye ait değildir. Bu imzasız yazı 88.235.122.41 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Maddedeki kültür bakanlığı web sitesinden alınan içeriği çıkardım. kullanım koşullları. --Szoszvmesaj 22:50, 14 Ocak 2011 (UTC)

Dede'nin Foroğrafı[kaynağı değiştir]

Maddede ki fotoğraf Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi'nin değil Süleyman Hayati Dede ye ait...

Dede efendinin fotoğrafı olamaz.[kaynağı değiştir]

Sayfada kullanılan fotoğraf dede efendinin fotoğrafı olamaz. Çünkü dede efendinin yaşadığı çağda kravat takılmıyordu. (fotoğrafta kravat görülüyor) Ayrıca arkasındaki kapı ve kilit sistemi gayet modern. O zamanki kapılardan olmadığı belli. Ayrıca dede efendinin yaşadığı dönemde böyle bir fotoğraf çekecek makine (objektif sistemleri) yoktu. Fotoğraf yeni icat olmuştu. Kısacası bu resim dede efendinin değil. "temsili" yazsanız keşke.