Tartışma:Halkevleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde içerisinde geçen; 1996'dan sürecinde hapisten çıkan devrimci yol militanlarının öncülüğünde gelişen, halkevlerinin bir kültür ocağı mı olacağı, yoksa muhalefet odağı mı olacağı sorgulamasında ikinci yanıtın ağır basması ile devrimci yol kadroları tarafından "halkın muhalefet evleri" olarak örgütlendi ibaresinin kaynağı belirtilmediğinden ve halkevleri resmi sitesinde bu ve buna benzer ifadelere rastlanmadığından maddenin tarafsızlığı konusunda şüpheler bulunmaktadır şablonunu ekledim.--a[.]med»»ileti 09:44, 2 Nisan 2010 (UTC)

Halkevlerinde ne yapılır diye hiç kimse bir kelime eklemez mi konuya! Bu ne lay lay lom yazıdır. 46.104.203.177 14:00, 20 Eylül 2012 (UTC)

Siz ekleyebilirsiniz. VP:YARDIM rehberliğinde katkılarınızı bekleriz.--ahzaryamedileti 07:55, 21 Eylül 2012 (UTC)

Hizmetli içeriğin silinmesine karar veriyor, arkadaş gelip aynı içeriği buraya alıyor.. Daha önce SAS devam ederken içerik taşındı.. Şimdi @Vikiçizere sormak lazım neyin silinmesine karar verdi?--Kingbjelica (mesaj) 20:58, 15 Ağustos 2016 (UTC)

  • İçeriğin değil maddenin silinmesine karar verildi. İçerik Halkevleri tarihi ile ilgili bir konudur ve es geçilemez. Ayrıca içeriğin tamamı değil gerekli olanlar alınmıştır. Pragdonmesaj 21:01, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Sorun burda işte, içeriği kapsayan kaynaklar yeterli değildi. Eğer yeterli olsaydı gerekli olan yerler bu sayfaya taşınırdı.--Kingbjelica (mesaj) 21:03, 15 Ağustos 2016 (UTC)
    • Ayrıca eklenen içerikte TBA sorunu var, bunu görmek zor değild. Öznel ifadeler fazla, modern yapıtlar, halkın rahat etmesi için vb gibi ifadeler var.. Bunları direk olarak alamayız.--Kingbjelica (mesaj) 21:07, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Tartışmayı tekrar okuyunuz. TBA sorunu varsa da TBA etiketi konulur veya bunu düzeltme yoluna gidilir. Bu tartışmada @Vikiçizer yorumu bekliyorum. Eğer hatalıysam bunu hatayı, değilsem de işlemin geri alınması görmek istiyorum. Pragdonmesaj 21:10, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Şimdi tane tane anlatıyorum, eklediğin yani o sayfadan aldığın içerik bu sayfa için uygun ama kaynaksız, tba sorunu var, öznel ifadeler var.. Bunları düzeltmen gerekiyor, direk oradan alıp ekleyemezsin.. --Kingbjelica (mesaj) 21:13, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Var olan bir kaynak mevcut. Bu kaynak tek başına madde olabilmesi için yeterli değil ancak buradaki düzenleme için yeterlidir. Tane tane söylüyorum, TBA sorunu varsa etiket konur. Öznel ifadeler düzeltilebilir. Silerek tartışmayı uzatmak veya büyütmek yerine bunu bana mesaj olarak iletebilirsiniz zira hali hazırda bu konu üzerine bir konuşmamız mevcut. "Pragdon yine eklemişsin ancak şurada şu hata, şurada şu sorun var demek ve yapıcı olmak zor olmamalı. Bahsettiğiniz gerekli düzenlemeleri yapar yeniden eklerim. İyi çalışmalar Pragdonmesaj 21:19, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Nasıl anlamak istiyosan öyle anlamışsın, yukarıda eksikleri yazdım zaten, biraz iyi niyet lütfen. Yüz yüze konuşmuyoruz bu sebepten karşındakini yanlış anlıyosun.. Mesaj atıyorum bi dk tatlıya bağlayalım..--Kingbjelica (mesaj) 21:24, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Bu kadar diretmemin sebebi de şudur; Cumhuriyet tarihinin özellikle kurulduğu yıllarda ciddi anlamda önem arz etmiş bir kurumun yapılarına dair bir araya getirilmiş bilginin yok olmasını engellemektir. Çünkü madde bu güne kadar sadece günümüzdeki halkevleri yapısı üzerine yoğunlaşmış vaziyette. Hali hazırda önümüzde böylesi bir, bir araya getirme fırsatı var. Bahsettiğiniz TBA veya öznel durumlar giderilebilecek hatalardır. İnternette bu bilgilerin bir çoğu dağınık vaziyette veya yok. Burası bir ansiklopedi ve bu tarz bilgileri telafi olabilecek sebeplerle silmeyi hoş karşılayamıyorum. Agresif tavrımdan dolayı özür dilerim ancak dediğim gibi sunduğunuz sebepler telafi edilebilecek, düzeltmek için sadece 15 dk mızı alacak sebepler.--Pragdonmesaj 21:30, 15 Ağustos 2016 (UTC)
  • Gerekli mesajı atarken yazmışsınız, olayı tatlıya bağladık diyelim. --Kingbjelica (mesaj) 21:33, 15 Ağustos 2016 (UTC)
Tatlıya bağladınız mı gerçekten bilmiyorum ama ben yine de yazayım. Maddenin aktarılmasından da bahsedilse de bozuk bir metni başka bir maddeye aktarmayı uygun görmedim. Hizmetliler genellikle üzerinde çok çalışılmasına gerek olmayan, nispeten düzgün metinleri kolayca aktarırlar. Bozuk metinleri aktarmak için düzeltmek/düzenlemek ayrı bir emektir, her SAS olayında bunu hizmetliler yapmak zorunda kalırsa mevcut sistem tıkanır. Aktarılmasına karar verilmediği halde bir kullanıcı tarafından metin başka bir maddeye aktarılırsa ne olur? Fark etmez. SAS metni veya webten veya başka bir kaynaktan veya tamamen kendi çabasıyla. Metne-maddeye göre çok değişebilecek bir durum olsa da metnin arızalarını gidermek, düzeltmek/düzenlemek kaydıyla aktarma mümkündür. Tabi bu durum diğer kullanıcılar tarafından kabul görmediği takdirde SAS tartışmasında silinen bir maddeden alınması veya başka yerlerden alınmasının bir önemi yoktur. Genel kabul kurallarına göre değerlendirilir, yani KD'lik, kaynaklandırma, vandalizm, özgün araştırma vs. Bunlara uygun değilse çıkarılır. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 20:04, 16 Ağustos 2016 (UTC)