Tartışma:Georgi Ostrogorski

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bilim adamının ismi Türkçe'de yayınlanan kitaplarında "Georg Ostrogorsky" olarak yazılmıştır ve Türkçe literatürde de bu isimle bilinir. Şayet Wikipedia üzerindeki isimleri transkripsiyonu'na uygun haliyle yazmaya kalkarsak, Dostoyevski'yi de "Dostoyévskiy" olarak yazmamız gerekir. Wikipedia dışında yazarın isminin bu şekilde kullanıldığı siteler yoktur. Ancak wikipedia'nın yaygın kullanıldığını da göz önünde bulundurursak çoğu site buradaki ismi direkt olarak kopyalamaktadır. Bu nedenden ötürü ismin Georg Ostrogorsky olarak değiştirilmesini öneriyorum. Saitcank (mesaj) 20:37, 12 Şubat 2016 (UTC)

Aşırı yaygın ve yerleşmiş kullanımlar dışında (Napolyon gibi) belli dil kurallarını takip ediyoruz.--RapsarEfendim? 20:48, 12 Şubat 2016 (UTC)

Georg Ostrogorsky'nin yaygın olmadığını söylüyorsanız diyecek bir şeyim yok tabii ki. Sanırım bu noktadan sonra biraz göreceli olabiliyor. Ayrıca Türk Tarih Kurumu gibi bir kurumun Georg Ostrogorsky ismiyle kitabı yayınladığı düşünülürse ismin yerleşmiş olması için daha ne olması gerektiği konusunda düşünmüyor değil insan. Saitcank (mesaj) 20:58, 12 Şubat 2016 (UTC)