Tartışma:Galip Kulaksızoğlu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Futbol (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Futbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Futbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Galip Kulaksızoğlu Resmi Başkan Değildi[kaynağı değiştir]

Öncelikle şu belirtilmelidir ki; Galip Kulaksızoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kurucusu değildir. Nasıl mı efendim? Çünkü Galip Kulaksızoğlu, 1907 yılında Fenerbahçe'ye sadece bir futbolcu olarak transfer edilmiş bir zattır. evet galatasaray liselidir ve galatasaraylıdır. Asıl önemli olan nokta ise 1907 yılında kurulmuş olan bir kulubün, 1909 yılında bir futbolcu olarak transfer edilmiş biri tarafından sözde kurulmuş olma gerçekliliğin savunulmasıdır (detaylı araştırmayan ve okumayan bünyelerin sıklıkla yapabileceği bir eylemdir). 1909 yılında kuruluşunun üzerinden iki yıl geçmiş bir kulubün transfer zamanındaki kurucu iki başkanı ayetullah bey ve ziya songülendir*. bu gerçeklik gün gibi ortadadır. bununla birlikte fenerbahçe spor kulübü bilindiği üzre kadıköy futbol kulübü ve 1899 yılında kurulan black stocking fc nin devamı olan bir kuluptür.

Herkesin bildiği ve bazı galatasaraylı arkadaşların da üzerine basa basa ima ettikleri bir olay vardır ki o da galip kulaksızoglu nun kurucu üyeler listesinde olması durumudur. evet galip kulaksızoğlu kurucular listesinde olan bir isimdir. Amma velakin, galip kulaksızoğlu nun kurucular listesinde olmasının asıl nedeni meşrutiyetin ilanından kaynaklanan bir durumdur. Nasıl mi efendim? Aynan şu şekilde. meşrutiyetin ilanından sonra, ülke bünyesinde ki kulupler tescil edilme imkanı bularak, gerekli mercilere tescil basvurularını yapmışlardır. fenerbahçe de bu kuluplerden sadece biridir. tescil hakkını kazanmış ve bu bağlamda resmi olarak kurulduğu 1907 yılından (ziya bey tarafından) iki yıl sonra tescil edilebilmiştir.

Diğer bir başka olay da galip beyin 1910 yılında kulube başkanlık yaptığı rivayetidir. ortaya çıkan arşivler neticesinde resmi olarak başkanlık yapmadığını ortaya çıkmıştır. ortaya çıkan gerçeklik şudur ki 1910 yılında fenerbahce ekonomik sıkıntılar içindedir ve faaliyetlerini durdurma noktasına gelmiştir. bu bağlamda çözüm yollarından biride başka bir takım ile birleşmektir. birleşilecek takımda hazırdır. üsküdar kulübü. 1910 yılındaki ekonomik sıkıntılardan mütevellit başkan dahi bulamayan fenerbahçe o zamanın takım kaptanını yani galip kulaksızoğlunu kulübü bu görüşmelerde temsil etmesi için vekaleten başkan seçmesidir. yani resmi olarak hiç bir zaman başkanlık yapmamıştır (hiç bir arşivde ve ya hatıratta yoktur, bulabilenler benimle irtibata geçebilir).

kaynak: http://www.uludagsozluk.com/k/galip-kulaks%FDzo%F0lu/ KirmiziAdam 16:37, 23 Ağustos 2010 (UTC)

Bu yuzden Galip bey resmi sitede baskanlar arasinda yoktur, Hasan Kamil Sporelde Galatasarayda basladi futbola ama onun resmi var sitede, rahmetli Alpaslan Dikmene saygim sonsuz ama bu konuda kendisi haksizdir ve bu yuzden kaynaklari siliyorum. KirmiziAdam 16:48, 23 Ağustos 2010 (UTC)

Galip Kulaksızoğlu, Fenerbahçe'nin Kurucusu Değildir. Başkanlığını da Yapmamıştır[kaynağı değiştir]

Yıllardır süregelen, tarafını ve nereden kaynaklandığını bildiğimiz birçok yalan yanlış beyanat var ki; o da Galip Kulaksızoğlu üzerinden, Fenerbahçe'nin tarihi değerlerine ve Fenerbahçe kültürüne, kurumsal kimliğine karşı yapılan mesnetsiz saldırılar silsilesi..

Bunlardan birisi de; iddia edildiği gibi, Galip Kulaksızoğlu'nun; Fenerbahçe'nin kurucusu olduğunu ve Fenerbahçe'yi de X takımına rekabet ortamı yaratması amacıyla kurduğunu iddia edebilecek kadar akli melekelerini yitirmiş, bu saçma düzeyde iddiaları mesnetsiz şekilde ortaya yayan ve bu asılsız iddia ile sözüm ona, Fenerbahçe'nin kurumsal kimliğini alçaltabileceğini sanan bir takım kişilerin varlığıdır..

Öncelikle belirtmek gerekir ki; Galip Kulaksızoğlu, hayatının hiçbir zaman diliminde, bugün hala varlık gösteren Kadıköy Saint-Joseph Koleji'nden başka hiçbir okulda tahsil almamıştır. Fenerbahçe'nin kurucularının ekseriyetinin tabi olduğu gibi kendisi de Saint-Joseph Koleji'nde tahsil görmüştür.

Fenerbahçe'nin kurucularını belirtmek gerekirsek, Bunlar:

1- Nurizade Ziya Songülen (Saint-Joseph Koleji, 1903 mezunu) 2- Şevkipaşazade Ayetullah Bey (Saint-Joseph Koleji mezunu) 3- Samipaşazade Necip Okaner (Bahriye Mektebi talebesi, 1323 (1907 Rumi) mezunu) 4- Hintli Pencab kökenli Asaf Beşpınar, (Saint-Joseph Koleji mezunu) 5- Enver Kemal Yetiker (Dönemin Saint-Joseph Koleji Edebiyat Muallimi)

Fenerbahce1994 16:48, 23 Ağustos 2010 (UTC)