Tartışma:GNU Projesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:GNU Tasarısı sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Bilişim (B-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu metin, İngilizce "GNU Project" sayfasının çevirisidir. Sayfadaki çalışma şablonunu kaldırıp çeviri hakkındaki notlarımı buraya yazıyorum.

1. Kaynak metinde bulduğum hataları veya eksik gördüğüm yerleri öncelikle İngilizce Wikipedia'da düzeltiyorum. Kaynak metin sayfasındaki yaptığım düzenlemeleri çeviri sayfasına da aktarmaya özen gösterdim. Ancak çevirinin son okumasıyla birlikte yaptığım açıklama ve tutarlılık bağlamındaki düzenlemelerin hepsini İngilizce Wikipedia'ya aktarmadım.

2. Kaynak sayfada belirsizliği olan ve düzeltemediğim kısımları çeviriye aktarmadım. Bu kısımları zaman buldukça kaynak metnin tartışma sayfasında tartışmaya açıyorum. Örneğin kaynak metinde "GNU Manifesto" bölümünde belirtilen

"Some complications arose, however, when certain software was grandfathered in the law of GPL because of code from which it derived."

cümlesi açık değil. Kaynak verilen kitaba bakmak gerekebilir... (Detayları İngilizce tartışma sayfasında bulabilirsiniz, belirsizlik ortadan kalkınca çeviriye aktarılabilir.)

2. İngilizce Vikipedi'de sayfanın başlığında belirtilen

"This article relies on references to primary sources. Please add references to secondary or tertiary sources."

ifadesinin geçtiği uyarı şablonunun Türkçe şablonlarda karşılığını bulamadım. Benzer bir kullanım varsa ekleyebiliriz zira Türkçe kaynakça da aynı dertten muzdarip.

Bu Vikipedi'de yaptığım ilk çeviridir, dolayısıyla ilgili, ilgisiz fikir, yorum ve eleştirilere de açık olduğumu belirtmek isterim.

Kawdjer (mesaj) 20:04, 31 Ekim 2014 (UTC)

"Project" kelimesinin "tasarı" olarak çevrilmesi doğru değil, "proje" olarak çevrilmesi gerekiyor. Yaygın kullanım bu şekildedir. Tekrei (mesaj) 11.41, 9 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]