Tartışma:Gırgır (dergi)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu dergi ile ilgili maddede nasıl olur da Ertuğrul Akbay (Gölge Adam) tarafından alacağına mukabil olarak Günaydından alınması, bütün çizerlerin önceden yapmış oldukları işleri ellerinden alınarak kovulması, senelerce genç çizerlere bir şeyler çizdiriyormuş gibi yapıp eski çizgilerin (sahiplerinden çalınmış olan çizgiler) yeniden yayınlanması ve çizerinin ardından okurunun da bu dergiyi terk etmesinden bahsedilmez? 12 Eylülle beraber sendika ve basının iflas etmesinin ardından iktidara karşı tek halk muhalefeti de bu şekilde yok edilmiştir. Oysaki bu dergi bir dönem, maddede yazılanın aksine ABD'li MAD ve Rus CROCODİLE'i geçerek birinci olmuştu; o dergilerin içeriğini bilenler bunu Gırgır'la karşılaştırarak doğal bulacaklardır ama o dergilerin mali gücü daha çok satabilmek için pek çok olanağa da sahip kılıyordu kendilerini... Bu tür olayları tarihe not düşmeyecek miyiz? Satanlar tarihe not düşülemeyecekse bu tarihin sayfaları da satışa çıkmış demek değil midir? Pekiyi bu tartışma bölümü ve ana maddeye gerçekler yazıldı mı tüyleri diken diken olanlar var, onlar bile sağa sola sorsunlar bu isimleri de kim utanç vericidir, kim değildir, gerçek nasıl bir şeydir; anlasınlar! Bu dergi, tam da 12 Eylül darbesini yapanları ve onların adamı olan Turgut Özalı eleştirmekteyken, bunu Dünyanın en çok satan dergisi olmayı becererek yapmaktayken, o dergiler buraya; -nasıl oluyo da bu kadar çok satabiliyorsunuz? diye adamlar göndermekteyken; tüm yazar ve çizerlerin ellerindekileri kendi çalışmaları, yayınlanmış olsun ya da olmasın toplanarak yok edilmiştir! Bunu yazmayacaksınız da ne yazacaksınız? O halde koli basili de zararsız bir canlıdır, sizin dış kaynaklara çok bağımlı değerlendirme yönteminizde! Bu imzasız yazı Sys32.murats (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Gırgır "Avrupa" nın değil "Dünyanın" en çok satan üçüncü mizah dergisi olarak düzeltilmelidir[kaynağı değiştir]

Ülkemizde 1970'li yıllarda yayın hayatına başlayan ve yüksek tirajlara ulaşan Gırgır dergisi reklamını yaparken Mad dergisi ile kıyaslanmış ve "Mad ve Krokodil (Rus."Крокодил" SSCB'de yayınlanıyordu) dergilerinden sonra dünyada en çok satan üçüncü mizah dergisi" şeklinde sloganlar kullanılmıştı. Mad ABD, Krokodil de Sovyetler Birliği'nde yayınlanan dergiler olduğuna göre maddedeki cümle "Gırgır "Dünyanın" en çok satan üçüncü mizah dergisiydi" şeklinde düzeltilmesi gerekir.--docbaba 11:42, 1 Mayıs 2008 (UTC)Docbaba mesaj

vikipedi wikipedia'nın en berbat versiyonusun[kaynağı değiştir]

Türkçe internet kaynakları içinde en güncel olamayan, yetersiz, eksik ve berbat kaynak vikipedi. Sebebi ise tepesine çöken editör bozuntuları. Türkçe wikipedia ilk açıldığında yazmaya başladım fakat bu beş para etmez güruh sitenin tepesine çökünce ve başkalarının kaynak girmemesi için siteyi sabote ettikten sonra ben ve benim gibi binlerce insan meydanı bu andavallara terketti. fakat bunu yapmakla kötü etmişiz ki vikipedi, wikipedialar içindeki en berbat ötesi konuma düştü. yedikleri haltla sevinebilir vikipedi editörleri. mekanı kendileri kadar kalitesiz hale sokabildiler...

bunu yazma nedenim de, insanlar her güncel olayı internet gibi bir kaynakta anı anına vermek istiyor ama bu angut editörler bunu sabote edip insanların emeklerine saygısızlık ediyor. bloke edip güncellenmesine engel oluyor. ulan lavuk zaten yazmıyorsun, üretmiyorsun, bari üreten kafaların emeklerinin içine etme. salak herifler sizi!