Tartışma:Franz Kafka

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Doğumunun 125. yılında sevgili Gregor Samsa tiplemesinin yazarı için ne yapabiliriz?[kaynağı değiştir]

Franz Kafka maddesine el atıp SMA yapılabilir mi? Yapılmasa bile ana sayfaya çıkarılacak kadar düzenlemeler yapmak mümkün müdür?--85.101.99.77 22:43, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Uzman Çavuş Ömer Faruk Şahbazoğlu[kaynağı değiştir]

Yargı, Kafka’nın 1912 yılında yazdığı hikâyesidir. Bu hikayeyi, kayseri komando taburundayken Uzman Çavuş Ömer Faruk Şahbazoğlu tarafından yediği tokadın haksız yere olduğunu öne sürmek adına yazmıştır. Daha sonra yazdığı hikayesindeki böcek metamorfoz'unda betimlediği kişi yine Uzman Çavuş Ömer Faruk Şahbazoğlu'dur. Hikâyedeki genç ve başarılı tüccar bir türlü babası tarafından fark edilememiştir.

kafkanın sayfasında böyle bi bölüm var. gerçek değil herhalde. Bu imzasız yazı 81.213.177.81 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

İçeriğin giriş bölümünden sonraki kısmı aynı şekilde kelimesi kelimesine başka sitelerde mevcut . Bu nedenden dolayı ilgili bölümlerin madde den çıkartılması gerektiğini düşünüyorum.

hayatının giriş bölümü değiştirildi
Bunun dışında maddenin içeriği Almanca wikipediye benzerlik gösteriyor, çeviri yapanlar eğer yaptıkları çevirinin sürümünü kaynak olarak eklerlerse faydalı olacağı kanaatindeyim Khadkhall (mesaj) 08:57, 1 Aralık 2012 (UTC)

Kitapların konu özetlerinin yer alması maddenin uzamasına neden olmuş. Sonuçta Vikipedi bir kitap satış sitesi değil. Alexandre M. 03:33, 7 Temmuz 2013 (UTC)

Fazlalıklar[kaynağı değiştir]

Başta ki etkiledikleri ve dipnotlar kısmı gereksiz çünkü zaten etkileri ve eserleri diye ayrı 2 bölüm var bunlar zaten orada işleniyor konu olarak.Kitap özetleri tamamen gereksiz çünkü bu site sadece bilgi verme amaçlı özet verme değil.Yargı başlığı ve içerdiği şeyler gereksiz ve konunun akışını tamamen bozuyor. --85.98.48.156 13:40, 16 Ağustos 2014 (UTC)

Olası hata...[kaynağı değiştir]

Franz Kafka'nın Türkçe sayfasının "Yol Ayrımı (Eine Kreuzung)" adlı başlığında muhtemel bir hata var. İnternette fazla bilgi olmamasına karşın bulmuş olduğum "Yol Ayrımı" çevirisinin (http://ekolaykitap.blogspot.com/2012/09/yol-ayrimi.html) konusunun orjinal eserle hiçbir alakası yok. Başlık altındaki bilgi tutarlı ama bulmuş olduğum bu çevirinin başlığında mı bir sorun var yoksa Vikipedi sayfasında mı bir hata yapıldı? Özellikle bundan şüphelenmemin nedeni ise "Eine Kreuzung"un Türkçe karşılığının "kavşak" olmasına karşın "kırma/melez" anlamına da gelmesidir. Hikaye başlığının çevrilme şekline karşı bir problemim yok ama bu hikayenin internet üzerinde yeteri kadar bilgiye sahip olmaması bunun gibi olayları kafa karıştırıcı ve şüphe uyandırıcı hale getiriyor.--Kuzeybaykal (mesaj) 17:56, 16 Mart 2016 (UTC)

A-Sınıfı Madde Olması[kaynağı değiştir]

Bu maddedeki bilgiler ve kaynaklar birazcık daha geliştirilmesi ve düzenlenmesi halinde SM adayı gösterilebilinecek kadar güzel. Ben bu olayı pekiştirmek amacıyla maddenin A-Sınıf Madde grubuna girmesi düşüncesindeyim. Sizin de görüşlerinizi almak isterim.

Saygılarımı sunarım.

Alp Azim (mesaj) 18.15, 1 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]

A madde sınıflandırma kaldırıldı. O yüzden direkt B madde sınıflandırmaya giriyor. Hedda Gabler (mesaj) 18.25, 8 Şubat 2022 (UTC)[yanıtla]