Tartışma:Fes (başlık)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Moda (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Moda maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Moda kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türkiye'de fes kullanımını yasaklayan herhangi bir kanun yoktur ibaresi yalnıştır.
Böyle bir yasağın olmadığının belirtilmiş olmasının amacı tamamen siyasi bir aldatmacadır.
Şapka kanunu, şapka kanununa muhalefet olan bütün tutumları yasaklar ve bu kanun halen yürürlüktedir. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nde sarık ve fes ancak gösteri amaçlı, düzenli hale gelmeyecek şekilde giyilebilir. Bunun haricinde sarık ve fes giymek, yani şapka kanununa muhalefet etmek suçtur. Ve hatta şapka kanununa göre frenk şapkası giymek zorunludur.

Şapka ve Türk harfleri Madde 222 - (1) 25.11.1925 tarihli ve 671 sayılı Şapka İktisası Hakkında Kanunla, 1.11.1928 tarihli ve 1353 sayılı Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunun koyduğu yasaklara veya yükümlülüklere aykırı hareket edenlere iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir.
Bu kanunda atıfta bulunulan 671 sayılı Şapka İktisası Hakkında Kanunda

Madde 1 – Türkiye Büyük Millet Meclisi azaları ile idarei umumiye ve hususiye ve mahalliyeye ve bilümum müessesata mensup memurin ve müstahdemin Türk milletinin iktisa etmiş olduğu şapkayı giymek mecburiyetindedir.Türkiye halkının da umumi serpuşu şapka olup buna münafi bir itiyadın devamını hükümet meneder.
Madde 2 – İşbu kanun tarihi neşrinden itibaren meriyülicradır.
Madde 3 – İşbu kanun Büyük Millet Meclisi ve İcra Vekilleri Heyeti taraflarından icra olunur

— Bu imzasız görüş Akgunmert (mesajkatkılar) tarafından 14.09, 15 Mayıs 2012 (UTC) tarihinde eklenmiştir.[yanıtla]